Personeelsuitje in het Woudagemaal

Bij het Ir. D. F. Woudagemaal beleef je pas echt een uniek personeelsuitje. Het bijzondere museum neemt je mee in de wereld van water en stoom. Samen met je collega’s leer je van onze gidsen alles over de historie en rol van dit gebouw. Wist u dat het Woudagemaal het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld is? En dat het museum zich sinds 1998 tot één van de 10 Werelderfgoederen van Nederland mag rekenen? Dat wil je zien! Een rondleiding door het imposante museum en de bijzondere machinehal, een dag om nooit te vergeten. Kies ook voor een uniek personeelsuitje en kom met alle collega’s naar het Woudagemaal.

 

Personeelsuitje op maat

Wilt u de dag van uw personeelsuitje helemaal afmaken? Dan biedt het Woudagemaal diverse bijzondere arrangementen. Wij helpen u graag om van uw personeelsuitje een bijzondere dag te maken. We denken graag mee in de mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een lunch of luxe buffet organiseren bij het Woudagemaal. Onze prachtige panoramazaal leent zich uitstekend hiervoor. In de zaal is plaats voor 15 tot 100 mensen, afhankelijk van de vorm van de bijeenkomst. Vanuit de panoramazaal heeft u een prachtig uitzicht over de baai van Lemmer en het IJsselmeer. Ook beschikken wij in deze zaal over veel moderne apparatuur wat u kunt gebruiken tijdens uw evenement. Stel uw personeelsuitje dus helemaal op maat samen, bijna alles is mogelijk!

 

 

 

UNESCO Werelderfgoed

Het Woudagemaal is een bijzonder gebouw met unieke architectuur en een rijke geschiedenis. Al sinds 1920 vervult het gemaal een belangrijke functie in de strijd tegen het water. Na verloop van tijd kreeg het gemaal hulp van het Hooglandgemaal bij Stavoren. Toch wordt het gemaal jaarlijks nog enkele keren onder stoom gebracht. Ook op deze dagen kunt u het gemaal bezoeken! Wanneer u op een dag komt dat het gemaal niet onder stoom staat kunt u toch genieten van deze unieke ervaring door gebruik te maken van onze 360° app!

In 1920 werd het Ir. D.F. Woudagemaal geopend door koningin Wilhelmina en staat sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bijzondere notering die inhoudt dat alle landen die het verdrag hebben getekend verplicht zijn de erfgoederen te beschermen en toegankelijk te maken voor toekomstige generaties. Dit heeft het stoompompstation niet alleen te danken aan haar belangrijke bijdrage binnen de Friese waterhuishouding, maar ook aan de bijzondere architectuur en de unieke toepassing van stoomkracht door Nederlandse waterstaatkundigen.

 

Bent u enthousiast over een personeelsuitje naar het Woudagemaal? Neem dan contact op en reserveer meteen! Toch nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook eens onze combi-arrangementen!