Stichting Vrienden van het Woudagemaal

 

De stichting Vrienden van het Ir. D.F. Woudagemaal heeft als doel de publieke belangstelling te bevorderen en het (financieel) ondersteunen van het door UNESCO Werelderfgoedmonument aangewezen Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer.

 

Bestuursleden Stichting Vrienden van het Woudagemaal

H. Drijfhout, voorzitter

J. Rijnhart, penningmeester

W. Zuidema-Haans, secretaris

 

Financiële steun van onze company members, stoompartners en vrienden zijn belangrijker dan ooit. Het door UNESCO als Werelderfgoed monument aangewezen grootste, nog werkende stoomgemaal Ir. D.F. Woudagemaal is uniek in de wereld. Dit moeten we koesteren.

Wat kunt u doen?

U kunt als particulier of bedrijf een persoonlijke bijdrage leveren aan het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal. Elke schenking, groot of klein, is welkom! Ook is het mogelijk om uw bedrijf of organisatie te verbinden aan een specifiek project, bijvoorbeeld op het gebied van educatie.

 

ANBI STATUS

De stichting Vrienden van het Ir. D.F. Woudagemaal is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De stichting wordt hiermee door het Ministerie van Financiën vrijgesteld van successierecht en schenkingsrecht. Dit kan belastingtechnisch interessant zijn voor u. Donateurs van culturele ANBI’s hebben vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

 

Word vriend

Draag het gemaal een warm hart toe en word vriend! Als vriend van het Woudagemaal geniet u het hele jaar door van vele voordelen. Er zijn verschillende mogelijkheden om het Woudagemaal te steunen.

 

Als company member, stoompartner of zakelijk vriend krijgt u onder andere een naamsvermelding op de website, gratis toegangspassen voor het bezoekerscentrum en stoomgemaal en kunt u gebruik maken van diverse vergadermogelijkheden op onze locatie.

 

Jaarrekeningen

De jaarrekeningen van de afgelopen 4 jaar:

Jaar 2020

Jaar 2021

Jaar 2022

Jaar 2023