Vrijwilligers

Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Sinds 1998 staat het gemaal op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ruim 100 enthousiaste vrijwilligers zijn dagelijks actief als rondleider of kassamedewerker in het Woudagemaal en bezoekerscentrum. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

In september begint meestal de nieuwe opleiding voor vrijwilligers. Mocht u interesse hebben om ca. 1 dag per 3 weken de bezoekers te ontvangen of de bezoekers een onvergetelijke rondleiding te geven door het prachtige Woudagemaal, dan kunt u contact opnemen via roosterwouda@gmail.com. Wij nemen dat zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

"Na mijn werkzame periode als Milieu-inspecteur bij Wetterskip Fryslân heb ik mij aangemeld om naast mijn interesse voor het Woudagemaal ook wat in de sfeer van Wetterskip Fryslân te blijven. Ik heb het daarna allemaal zeer positief ervaren. Het introductiegesprek, de opleiding(o.a. een aantal dagen meelopen met ervaren rondleiders), de begeleiding, de rondleiders- en kassière familie en het rondleiden van de bezoekers jong en oud, prachtig!

Het Woudagemaal wordt jaarlijks door duizenden mensen uit binnen- en buitenland bezocht. De rondleiders vertellen dan enthousiast alles over de oude stoomtechniek die hier nog steeds een functie heeft in het waterbeheer in Friesland. Dit gemaal is het grootste nog werkende ter wereld en zou qua capaciteit in 2 dagen het Sneekermeer kunnen leegpompen. Meer informatie is te vinden op de mooie Website van het Woudagemaal.

Voor dit prachtig, bijna 100 jaar oude, in perfecte staat van onderhoud verkerende stoomgemaal, zoeken wij vrijwilligers om de bezoekers rond te leiden of als gastdame/ kassière om onze gasten te ontvangen."

 

Jochem Puite.