Word vrijwilliger

 

Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen, maar dan wel graag iets wat uw interesse heeft, waar u van leert en waarbij u veel mensen ontmoet? Denk dan eens aan het  Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. Dit UNESCO Werelderfgoed trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

 

Een groot, gezellig team van ruim 100 enthousiaste vrijwilligers zorgt er voor dat al deze mensen in en rond het meer dan honderd jaar oude gemaal een paar interessante en leerzame uren kunnen doorbrengen.

 

Als kassamedewerker (m/v) ontvangt u de bezoekers, scant hun ticket en verstrekt informatie over hun bezoek aan het gemaal. Ook het afrekenen in de winkel en het geven van informatie over de omgeving behoort tot uw werkzaamheden. Of lijkt een combinatie als vrijwilliger in onze koffie- en theeschenkerij u wat? Dat behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Als rondleider (m/v) neemt u een groep gasten mee naar het gemaal en laat hen het prachtige gebouw zien met de ketels en de stoommachines en vertelt hen hoe het allemaal werkt. Ook bent u gastheer of -vrouw in het bezoekerscentrum, waar u uitleg geeft bij de expositie waar klimaatverandering en waterbeheer centraal staat.
Als u naast Nederlands nog een andere taal spreekt, is dat fijn, maar het is geen vereiste. Natuurlijk wordt u goed opgeleid voordat u zelfstandig aan het werk gaat.

 

Geïnteresseerd? 

Stuur dan een mail naar info@woudagemaal.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.