Onderwijs

 

Het Woudagemaal is leerzaam voor alle leeftijden. Op het gebied van techniek, cultuur, geschiedenis en aardrijkskunde is hier van alles te leren. Ook het vraagstuk klimaatverandering, waar we met z’n allen mee aan de slag moeten, komt bij het Woudagemaal aan bod. Daarom zijn wij momenteel bezig om het lesmateriaal te vernieuwen en nieuwe projecten op te starten. U kunt altijd contact met ons opnemen over de mogelijkheden, wensen of het verkrijgen van meer informatie.

Het stoomlokaal

Stichting Ir. D.F. Woudagemaal heeft in 2020 geïnvesteerd in het ‘Stoomlokaal’, daarbij is gebruik gemaakt van de SNN VIA Innovatie-organisatie regeling. Een regeling die mede gefinancierd wordt vanuit Europese gelden, specifiek in dit geval vanuit EFRO gelden.

 

   

 

Het 'Stoomlokaal' is een belevingsruimte met digitale voorzieningen bij het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer en is in oktober 2020 geopend. Het doel van dit ‘Stoomlokaal’ is om het waterbewustzijn van de jongere bezoekers en van leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs te vergroten. Digitalisering is daarbij een belangrijk uitgangspunt en digitalisering van het belevingscentrum moet bijdragen aan de toekomstgerichte ontwikkeling van de educatiefunctie. Onze vrijwilligers en medewerkers hebben nu de mogelijkheden om met nog meer digitale middelen te werken. Daarnaast zijn er samen met Wetsus spellen ontwikkeld rondom watertechnologie, watermanagement en waterkracht.