Schoolreisje

 

Het Ir. D.F. Woudagemaal is naast indrukwekkend en leerzaam ook heel erg leuk en is uitermate geschikt voor een schoolreisje! Tijdens het schoolreisarrangement ontdekken de leerlingen in de interactieve expositieruimte hoe het stoomgemaal werkt en waarom het nog steeds een belangrijke bijdrage levert aan de Friese waterhuishouding. Vervolgens kunnen de kinderen plaatsnemen in onze bioscoop, waar ze de 3D-film ‘Stoom en Water’ te zien krijgen. Hier ervaren zij het Woudagemaal onder stoom alsof ze er zelf bij zijn! 

 

Speurtocht door het Woudagemaal

Naast de indrukwekkende 3D-film wordt er ook een speurtocht door het Ir. D.F. Woudagemaal georganiseerd. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs alles over het stoomgemaal. Door het ontcijferen van raadsels kunnen de kinderen de speurtocht volbrengen. Is dat gelukt? Dan krijgen zij een officieel diploma als hulpmachinist, uitgereikt door Jelle Terpstra. Na afloop staat er een welverdiend heerlijk koud glas drinken op hen te wachten met een lekker zakje chips.

 

Volle kracht vooruit arrangement

Een klassenuitje naar het Woudagemaal is een leuke en leerzame belevenis. Samen met je klas beleef je ons nieuwe ‘Volle kracht vooruit’-arrangement (duur: circa 2,5 uur). Het arrangement bestaat uit een ontvangst in het nieuwe stoomlokaal in één van de voormalige dienstwoningen, een rondleiding door de vernieuwde klimaatexpositie en het gemaal, Volle kracht vooruit-spelletjes en -proefjes binnen en buiten en ‘krachtvoer’. Met dit arrangement willen we je bewust maken van het belang van goed waterbeheer en je betrekken bij de klimaatuitdagingen.