Museum Friesland

Voor een uniek dagje museum in Friesland kom je naar het Ir. D. F. Woudagemaal. Het gemaal is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Ook de architectuur van het gebouw is uniek te noemen. Dit museum levert al sinds 1920 een belangrijke bijdrage aan de Friese waterhuishouding. Het helpt voorkomen dat Friesland onder water loopt. Mede om deze redenen werd in 1998 het Woudagemaal benoemd tot officieel UNESCO Werelderfgoed. Ook behoort het Woudagemaal tot de top 100 der Nederlandse rijksmonumenten.

 

Voor jong en oud is er in dit museum in Friesland iets te beleven. Laat kinderen de kracht van water en stoom ontdekken in het interactieve bezoekerscentrum en laat u rondleiden in de machinekamer. De bijzondere machinekamer voelt aan als een kathedraal zodra u er binnenstapt. Dit is mede te danken aan de zorgvuldige keuze voor kleuren en materialen tijdens de bouw van het gemaal. Breng ook een bezoek aan onze heuse 3D bioscoop, waar u de film ‘Stoom en Water’ kunt bekijken. Na uw rondleiding door het museum kunt u nagenieten van alle indrukken in onze panoramazaal waar u een prachtig uitzicht heeft over het IJsselmeer en de baai van Lemmer. Waan u in de wereld van stoom en waterkracht!

 

museum friesland

 

Een museum voor iedereen

Een museum is alles behalve saai, en dit geldt zeker voor het Woudagemaal! Jong en oud, alleen, met z’n tweeën of in een kleine of een grote groep. Met familie, kinderen, vrienden, collega’s of kennissen, het Woudagemaal biedt cultuur en vertier voor iedereen! Ook onze verschillende arrangementen zijn afgestemd op verschillende doelgroepen en doeleinden. Wij bieden ook veel combinatie arrangementen aan zodat u van meer dan alleen het Woudagemaal kunt genieten in de omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld uw bezoek aan het Woudagemaal combineren met een bezoek aan het Fries Museum of de Orchideeën Hoeve.

 

Organiseer uw activiteiten bij ons in Lemmer

Bent u op zoek naar een geschikte locatie voor een belangrijke zakelijke bijeenkomst? Ook daarvoor leent het Woudagemaal zich uitstekend, wij organiseren graag uw bijeenkomst. Onze panoramazaal heeft plek voor 15 tot 100 mensen, afhankelijk van de aard van uw bijeenkomst. Of bent u op zoek naar een onvergetelijk kinderfeestje? Vier jouw verjaardag in het Woudagemaal en help hoofdmachinist Jelle om te voorkomen dat Friesland onder water loopt! Het Woudagemaal biedt voor ieder wat wils. Mocht er toch iets ontbreken of heeft u andere behoeftes, alle arrangementen zijn naar wens samen te stellen. In overleg is bijna alles mogelijk.

 

Breng ook een bezoek tijdens onze draaidagen

Uw museumbezoek nóg specialer maken? Beleef dan het Woudagemaal onder stoom tijdens één van de draaidagen! Wanneer Wetterskip Fryslân het gemaal, gemiddeld twee keer per jaar, in werking zet is het hele gebouw gehuld in stoom, een spectaculair gezicht. Houd onze online agenda in de gaten of schrijf u in voor de nieuwsbrief om als eerste bericht te krijgen van aankomende draaidagen! Heeft u nog vragen voor uw bezoek? Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij helpen u graag verder, of bestel uw tickets online!

 

Museum in Friesland gezocht? Koop je tickets meteen online

Ben je op zoek naar een mooi museum in Friesland? U koopt direct tickets op onze website. Beleef een onvergetelijke dag in ons gemaal in Lemmer.

Koop uw tickets