header test
Lorem ipsum dolor sit amet, cons
hier tekst plaatsen

Beleef onze interactieve expositie, 3D cinema en koffie- en theeschenkerij in het bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Woudagemaal

Wanneer u besluit als dagje uit het Woudagemaal te bezoeken, begint uw kennismaking met de in 1920 geopende stoomgemaal in ons bezoekerscentrum. In dit bezoekerscentrum vindt u alle informatie voor jong en oud. Leer bijvoorbeeld over de werking van de stoommachine of over het waterbeheer in Friesland (Wetterskip Fryslân). Op deze manier mist u helemaal niets, en kent u na een bezoek aan het bezoekerscentrum de werking van het Woudagemaal van binnen en van buiten! Ook beschikt het bezoekerscentrum over vele faciliteiten. Een vergadering of gewoon een gezellig dagje uit? Geen probleem!

 

Uniek UNESCO Werelderfgoed in Nederland

In 1998 is het Woudagemaal uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, en dit is genoeg reden voor menig binnen- en buitenlander om eens een bezoekje te brengen. Veel bezoekers begrijpen ons enthousiasme over het gemaal. De unieke combinatie van water en stoom brengt ongekende krachten naar boven in het oude stoomgemaal: een geluk voor ons! Dit zorgt er namelijk voor dat het gemaal er bij regen en harde wind samen met het Hooglandgemaal bij Stavoren in slaagt de Friese boezem op peil te houden.

 

Openingstijden Woudagemaal

Het bezoekerscentrum is geopend van februari tot en met december. Ook in de kerstvakantie kunt u een bezoek brengen aan het Woudagemaal. Wanneer het stoomgemaal in werking wordt gesteld, kunt u het gemaal natuurlijk ook bezoeken. Het wil dan wel voorkomen dat de openingstijden aangepast worden. U kunt daarom voor een bezoek het beste nog even in onze agenda kijken, dit is namelijk de plaats waar wij de aangepaste openingstijden communiceren. Wanneer u een bezoek aan het Woudagemaal wilt plannen, kunt u eenvoudig tickets bestellen in onze online ticketshop.

 

Wilt u als eerste weten wanneer het gemaal in werking wordt gesteld? Wordt dan een ‘Vriend van het Woudagemaal’: u ontvangt dan alle updates omtrent het Woudagemaal als allereerste!

 

Woudagemaal rolstoel- & rollatorvriendelijk
Zowel het bezoekerscentrum als het Woudagemaal zelf zijn toegankelijk voor minder validen. Ook beschikt het bezoekerscentrum over een invalidentoilet. Plant u een bezoek met een groep mensen waarvan één of meerdere personen gebruik maken van een rolstoel? Graag horen wij dit van u op voorhand, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Op deze manier maken wij uw bezoek, zowel voor ons als voor u, zo plezierig mogelijk.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.