Familie uitje

Een memorabel familie uitje

Bent u op zoek naar het perfecte familie uitje, geschikt voor alle leeftijden? Het Ir. D.F. Woudagemaal is het perfecte familie uitje! Voor alle leeftijden is het Woudagemaal een interessant museum waar u alles leert over de kracht van water en stoom. Jullie worden ontvangen in ons bezoekerscentrum, waar onze vrijwilligers alle vragen beantwoorden die je hebt over ons museum. Met onze gids loop je vervolgens door de interactieve expositieruimte. De bijzondere interactieve expositieruimte leert iedereen alles over stoom, kracht, waterbeheer en beweging. Door het interactieve element krijgt iedereen de kans te ervaren wat deze elementen betekenen en hoe ze samenwerken om het Woudagemaal en andere stoomgemalen te laten werken. Probeer verschillende dingen uit om te ontdekken hoe de oude techniek precies in elkaar zit. Ook kunnen jullie natuurlijk en kijkje nemen in het stoomgemaal zelf! Een enorm indrukwekkende machine. Beleef het Woudagemaal tijdens jullie familie uitje!

 

Een museum voor jong en oud

Bij het Ir. D. F. Woudagemaal is genoeg te beleven voor iedereen. Zo kunnen jullie het Woudagemaal onder stoom beleven door gebruik te maken van onze 360° app! Willen jullie het gemaal écht onder stoom beleven, bekijk dan onze agenda voor de data van de aankomende draaidagen. Voor kinderen is er in het museum een spannende speurtocht te doen. Tijdens de speurtocht helpen de kinderen Hoofdmachinist Jelle om te zorgen dat Friesland niet onder water loopt! Na afloop ontvangen ze een officieel diploma als hulpmachinist! Onze gidsen geven u graag een rondleiding door de machinehal. Deze ruimte heeft het gevoel van een kathedraal. Dit komt door de prachtige keuze van kleuren en de bijzondere architectuur. In deze hal wekken vier enorme hoofdstoommachines de benodigde stoom op om het gemaal in werking te zetten wanneer dit nodig is. Om het allemaal af te maken kunt u ook nog een bezoek brengen aan onze 3D bioscoop, waar u nog meer leert over dit bijzondere museum. Na afloop van jullie bezoek kunnen jullie genieten van een kop koffie in onze imposante panoramazaal. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de baai van Lemmer en het IJsselmeer.

 

Combineer uw familie uitje!

Het Woudagemaal is een bijzonder leuk familie uitje, maar u kunt de dag extra bijzonder maken door gebruik te maken van één van onze combinatie arrangementen. Zo kunt u uw bezoek combineren met een bezoek aan het Fries Museum of de Orchideeën Hoeve. Ook kunt u kiezen voor het ‘Friese Kust’ arrangement waarbij u tijdens uw familie uitje ook een bezoek brengt aan het Jopie Huisman Museum.

 

Wilt u meer weten over een bezoek aan het Woudagemaal? Neem dan gerust contact met ons op of bestel uw tickets online!