Een onvergetelijk familie uitje

Bent je op zoek naar het perfecte familie uitje, geschikt voor alle leeftijden? Het Ir. D.F. Woudagemaal is het perfecte familie uitje! Voor alle leeftijden is het Woudagemaal een interessant museum waar je alles leert over de kracht van water en stoom. Jullie worden ontvangen in ons bezoekerscentrum, waar onze vrijwilligers alle vragen beantwoorden die je hebt over ons museum.

 

Met onze gids loop je vervolgens door de interactieve expositieruimte. De bijzondere interactieve expositieruimte leert iedereen alles over stoom, kracht, waterbeheer en beweging. Door het interactieve element krijgt iedereen de kans te ervaren wat deze elementen betekenen en hoe ze samenwerken om het Woudagemaal en andere stoomgemalen te laten werken. Probeer verschillende dingen uit om te ontdekken hoe de oude techniek precies in elkaar zit. Ook kunnen jullie natuurlijk en kijkje nemen in het stoomgemaal zelf! Een enorm indrukwekkende machine. Beleef het Woudagemaal tijdens jullie familie uitje!

 

 

 

 

Hét museum familie uitje voor jong en oud

Het Ir. D. F. Woudagemaal is het familie uitje voor het hele gezin. Het is een beleving voor zowel de ouders, opa en oma als voor de kleinkinderen. Onze gidsen geven je graag een rondleiding door de machinehal. Deze ruimte geeft het gevoel alsof je in een kathedraal bent. Dit komt door de prachtige keuze van kleuren en de bijzondere architectuur. De techniek vertelt een verhaal die voor alle generaties interessant is. Je kunt van dichtbij de machines bekijken en door middel van de 360° app kan je zelfs op een gewone dag zien hoe het aansteken van de stoomketels, het op stoom zetten en draaien van de stoommachines en de werking van de zuigers eruitziet. 

 

Wil je het gemaal écht onder stoom beleven? Bekijk dan onze agenda voor de data van de aankomende draaidagen.

 

Voor kinderen is er in het museum een spannende speurtocht te doen. Tijdens de speurtocht helpen de kinderen Hoofdmachinist Jelle om te zorgen dat Friesland niet onder water loopt! Na afloop ontvangen ze een officieel diploma als hulpmachinist!

 

Onze gidsen geven je graag een rondleiding door de machinehal. Deze ruimte heeft het gevoel van een kathedraal. Dit komt door de prachtige keuze van kleuren en de bijzondere architectuur. In deze hal wekken vier enorme hoofdstoommachines de benodigde stoom op om het gemaal in werking te zetten wanneer dit nodig is.

 

Om het allemaal af te maken, kan je ook nog een bezoek brengen aan onze 3D bioscoop, waar je nog meer leert over dit bijzondere museum.

 

Na afloop van het bezoek kun je genieten van een kop koffie in onze imposante panoramazaal. Hier heb je een prachtig uitzicht over de baai van Lemmer en het IJsselmeer.

 

 

Combineer je familie uitje!

Het Woudagemaal is een bijzonder leuk familie uitje, maar misschien kom je niet uit de omgeving van Freisland. Om de dag extra bijzonder te maken, kun je gebruik maken van één van onze combinatie arrangementen. Zo kan jij je bezoek combineren met een bezoek aan het Fries Museum of de Orchideeën Hoeve. Ook kunt je kiezen voor het ‘Friese Kust’ arrangement waarbij je tijdens het familie uitje ook een bezoek brengt aan het Jopie Huisman Museum. 

 

De plaats Lemmer is ook zeker prachtig om een bezoek te brengen. Lemmer heeft een gezellige haven, goede horecagelegenheden en geeft door een schutsluis, waar altijd wat te zien is, toegang tot het IJsselmeer.  

 

Wil je meer weten over een bezoek aan het Woudagemaal? Neem dan gerust contact met ons op of bestel je tickets online!