Van zoet naar zout!

 

Beleef een unieke dag tijdens het ‘Van Zoet naar Zout combi-arrangement’.  Combineer dan een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center met een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld.

 

Ir. D.F. Woudagemaal, UNESCO Werelderfgoed in Friesland

Ook als het gemaal niet in werking is, is het Woudagemaal een leuke dag uit voor jong en oud. Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum.

De interactieve expositie vertelt jong en oud het verhaal van het Friese waterbeheer en de gevolgen van de klimaatverandering. Ontdek bij de puzzeltafel welke duurzame en klimaatbestendige keuzes je zelf kunt maken. En beleef met de VR-bril het Woudagemaal van binnenuit! De koffie- en theeschenkerij in de Panoramazaal biedt een spectaculair uitzicht over de baai van Lemmer en het IJsselmeer. Geniet hier van een heerlijke kop koffie of thee met een stuk echte Friese oranjekoek. Vanuit het bezoekerscentrum verzorgt een gids rondleidingen door het gemaal met zijn majestueuze machinehal en aangrenzende ketelhuis.

 

Afsluitdijk Wadden Center – Kornwerderzand

Na een bezoek aan het Woudagemaal reist u door naar het Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand. Ontdekken, beleven & genieten, dit zijn de sleutelwoorden van het Afsluitdijk Wadden Center. Met de aanleg van de Afsluitdijk heeft Nederland geschiedenis geschreven, met het bedwingen van het water en het veranderen van zout water in zoet water. Op deze prachtige dijk, welke wereldberoemd te noemen is, staat het Center. De expositie in het Center biedt een ontdekkingsreis in de rijke geschiedenis van de Afsluitdijk en de huidige en toekomstige werkzaamheden aan de dijk volg je hier op de voet. Start uw bezoek met een heerlijke lunch in restaurant “Skom” en bezoek daarna onze interactieve beleefexpositie en de Aquavista show. Vlieg mee met de Grutto over het prachtige Friese landschap, een tocht die u bijblijft.  Nog geen genoeg gehad van de mooie Friese omgeving? Beleef en geniet dan op ons dak van het zoete IJsselmeer en de zoute Waddenzee in volle glorie.

 

Binnen- en buitenlandse gasten kunnen op beide locaties gebruik maken van 2discover, een multimediatour in meerdere talen.

https://woudagemaal.2discover.nl/

https://deafsluitdijk.nl/2discover/

 

 

Overzicht van het arrangement:

  • Entree en ontvangst met 2x koffie/thee en een typisch Friese lekkernij in het bezoekerscentrum, inclusief rondleiding door het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal
  • Lunch in restaurant Skom op afsluitdijk (2 x divers belegd hard broodje, handfruit en melk/jus d’orange)
  • Entree beleefexpositie Afsluitdijk Wadden Center, inclusief bezoek aquavista

 

€ 37,75 per persoon

€ 36,75 per persoon (prijs vanaf 15 personen)

Het arrangement is te reserveren vanaf 2 personen op dagen dat het Woudagemaal open is voor bezoek (zie openingstijden). Groepen groter dan 20 personen op aanvraag. 

 

Het bezoekerscentrum en Woudagemaal zijn, net als het Afsluitdijk Wadden Center rolstoelvriendelijk.

 

Reserveren en meer informatie

Reserveren voor dit combi-arrangement is noodzakelijk en kan via info@woudagemaal.nl, telefoonnummer 0514-561814. (o.v.v. je adresgegevens, telefoonnummer, bezoekdatum en het aantal personen).

 

Graag minimaal 3 dagen voor aanvang arrangement reserveren.

 

LET OP: Voor het arrangement geldt dat u het aantal deelnemers tot 3 werkdagen van tevoren kunt wijzigen. Daarna berekenen we het aantal dat is doorgegeven. Het arrangement is op basis van eigen vervoer en prijswijzigingen voorbehouden. 

 

Foto: Afsluitdijk Wadden Center