Faciliteiten bezoekerscentrum Woudagemaal

Faciliteiten bezoekerscentrum

De faciliteiten van ons bezoekerscentrum bieden voor jong en oud een interessante manier om meer te leren over het stoomgemaal, de kracht van stoom en onze geschiedenis. Het Woudagemaal beschikt onder andere over een interactieve expositieruimte, 3D bioscoop, een panoramazaal en de enige echte Woudagemaal winkel. Voor kinderen kunnen er speurtochten worden georganiseerd waarbij ze spelenderwijs veel leren over het gemaal. Bent u ook benieuwd? Kom bij ons langs in het bezoekerscentrum!

 

Interactieve expositieruimte

In de bijzondere interactieve expositieruimte leert iedereen alles over stoom, kracht, waterbeheer en beweging. Door het interactieve element krijgt iedereen de kans te ervaren wat deze elementen betekenen en hoe ze samenwerken om het Woudagemaal en andere stoomgemalen te laten werken. Op een toegankelijke manier wordt uitleg gegeven over de werktuigbouwkunde en natuurkunde die bij een stoomgemaal komt kijken. Zo is het Woudagemaal een leuk uitje voor iedereen. Als laatste vertelt de interactieve expositieruimte meer over het Woudagemaal als UNESCO Werelderfgoed, en de waarde hiervan voor Nederland.

 

 

3D Bioscoop

In onze heuse 3D bioscoop kunt u de film ‘Stoom en Water’ bekijken. De film geeft u de mogelijkheid om het gemaal in actie te beleven alsof u er zelf bij bent. Het gemaal onder stoom is een bijzondere gebeurtenis, die helaas niet iedereen kan meemaken. Door deze film kunt u een beeld vormen van deze gebeurtenis. Er zijn maar liefst 50 bioscoopstoelen, en de ruimte wordt ook verhuurd als presentatieruimte. Wilt u ook uw presentatie geven in deze ruimte? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

Benieuwd naar de film? Bekijk hier de trailer van de film ‘Stoom en Water’!

 

Speurtocht

In onze interactieve expositieruimte worden ook de speurtochten voor kinderen georganiseerd. Zij helpen hoofdmachinist Jelle om te zorgen dat Friesland niet onder water loopt, nadat hij zijn geheugen is verloren na een uitglijder in een plas smeerolie. Zonder onze trouwe hulpmachinisten zou het Woudagemaal niet draaiende gehouden kunnen worden. Kinderen kunnen bijna dagelijks worden opgeleid tot hulpmachinist onder begeleiding van Hoofdmachinist Jelle Terpstra. De fictieve hoofdmachinist leert de kinderen in een spannende speurtocht spelenderwijs over de werking en de geschiedenis van het Ir. D.F. Woudagemaal. De speurtocht wordt georganiseerd in ons interactieve bezoekerscentrum waar de speurtocht de kinderen geleidelijk doorheen leidt door de kinderen raadsels te laten ontcijferen. De grote beloning is een officieel diploma als Hulpmachinist van Jelle Terpstra. De speurtocht is ook erg leuk om te organiseren als verjaardagsfeestje. Bekijk onze arrangementen voor meer informatie!

 

Engels- en Duits sprekende kinderen kunnen ook een diploma tot Hulpmachinist verdienen! De nieuwste speurtochten zijn beschikbaar in drie talen, en zijn geschikt voor kinderen (en volwassenen) vanaf 10 jaar. De speurtocht bestaat uit dertien vragen over verschillende thema’s zoals water, stoom en geschiedenis. Wanneer u een bezoek brengt aan het Woudagemaal en bezoekerscentrum dan zijn de speurtocht en het diploma als Hulpmachinist gratis.

 

Woudagemaal winkel

Hebt u het Woudagemaal helemaal gezien? Dan kunt u als laatste nog een bezoekje brengen aan onze Woudagemaal Winkel. Hier vindt u interessante boeken en DVD’s en andere artikelen over het Woudagemaal.

Helaas beschikken wij momenteel nog niet over een webshop, maar onderstaande artikelen kunt u ook telefonisch bij ons bestellen!

 

Boek `Het Ir. D.F. Woudagemaal. Een levend werelderfgoed op stoom’ €29,95:
Dit boek geeft een overzicht van de geschiedenis van het gemaal, waarbij veel aspecten van het Friese waterbeheer en de geschiedenis ervan ruim aan bod komen.

Kinderboek Het Zwarte Koor €7,50
Een prachtig verhaal van Stoffel Zandstra met illustraties van Wim Swart.

Magazine ‘Raar Maar Waar - techniek in en rond het Woudagemaal’ €5,00
Dit Doe- en beleefmagazine bevat verhalen van Stoffel Zandstra en illustraties van Wim Swart. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

DVD over het Woudagemaal - Monument tussen Water en Land €7,50