Kinderfeestje | Ir. D. F. Woudagemaal

Kinderfeestje bij het Woudagemaal

Het UNESCO Werelderfgoed  Ir. D.F. Woudagemaal is de perfecte locatie voor een onvergetelijk kinderfeestje! Een bezoek aan het stoomgemaal is niet alleen erg leerzaam, maar ook heel erg leuk! Beleef het met een kinderfeestje. Beleef het tijdens het kinderfeestje. In de interactieve expositieruimte van het bezoekerscentrum worden de kinderen op een speelse en eenvoudige manier geïnformeerd over de werking van het Woudagemaal, het belang van de stoommachine en waarom het behoort tot een van de tien Werelderfgoederen in Nederland! Door het ontcijferen van raadsels kunnen de kinderen een speurtocht volbrengen waarmee ze de fictieve hoofdmachinist Jelle Terpstra helpen. Jelle is uitgegleden over een plas smeerolie en is daardoor zijn geheugen verloren. Lukt het de kinderen om Friesland droog te houden? Aan het einde van het feestje ontvangt iedereen een officieel diploma als hulpmachinist. Succes gegarandeerd! Als ouders kunt u natuurlijk mee op speurtocht, maar u kunt er ook voor kiezen om lekker in de panoramazaal te genieten van het uitzicht op de baai in Lemmer onder het genot van een kop koffie. Neem alvast een kijkje in de expositieruimte of in de kathedraal van stoom.

 

Het Ir. D.F. Woudagemaal leent zich perfect voor een uniek kinderfeestje. Samen met een gids wanen de kinderen zich door een wereld van stoom, kracht en water tijdens een rondleiding door de imponerende machinehal. Ook voor volwassenen is deze Kathedraal van stoom reuze interessant! Het bezoekerscentrum biedt allerlei faciliteiten voor zowel jong als oud en dankzij de unieke ligging van het museum biedt de Panoramazaal een spectaculair uitzicht over de baai van Lemmer en het IJsselmeer. Het Woudagemaal ligt vlak bij het strand van Lemmer waar het ook nog even fijn is om uit te waaien na een stoomachtig bezoek aan het prachtige Ir. D.F. Woudagemaal. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een kinderfeestje of wil je alvast reserveren? Neem dan contact met ons op via 0514-561814.

 

Inhoud kinderfeestje

  • Bezoek aan het Woudagemaal en bezoekerscentrum
  • Spannende 3D film
  • Speurtocht door expositieruimte
  • Glas drinken en een zakje chips
  • Aan te vullen met een knip- en bouwplaat

 

Het Woudagemaal is de perfecte locatie voor een kinderfeestje. Bezorg jezelf en je kind een origineel verjaardagsfeest!

 

Het leukste dagje uit

Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste, nog werkende stoomgemaal ter wereld en werd in 1920 geopend door Koningin Wilhelmina. Tot op de dag van vandaag speelt het gemaal nog steeds een cruciale rol binnen de Friese waterhuishouding, zoals bij een extreem hoog waterpeil door hevige regenval of door een aanhoudende storm. Dit bijzondere Werelderfgoed biedt verschillende activiteiten en faciliteiten voor jong en oud. Het is de perfecte locatie voor een kinderfeest, een bedrijfs- of personeelsuitje, een familiedag of gewoon voor een uniek dagje weg.