Kinderfeestje | Ir. D. F. Woudagemaal

Kinderfeestje bij het Woudagemaal

Het Ir. D.F. Woudagemaal is de perfecte locatie voor een onvergetelijk kinderfeestje! Ontdek samen met jouw vriendjes en vriendinnetjes dit unieke Werelderfgoed op allerlei verschillende manieren en met behulp van vele spannende, uitdagende activiteiten. Want een bezoek aan het stoomgemaal is niet alleen erg leerzaam, maar ook heel erg leuk!

In de interactieve expositieruimte van het bezoekerscentrum worden de kinderen op een speelse en eenvoudige manier geïnformeerd over de werking van het Woudagemaal, het belang van de stoommachine en waarom het behoort tot een van de tien Werelderfgoederen in Nederland! Kruip vervolgens in de huid van hoofdmachinist Jelle tijdens een echte 3D-film in de bioscoop van het museum en help Jelle ervoor te zorgen dat Friesland niet onder water loopt tijdens een spannende speurtocht. Is het jullie gelukt om Friesland droog te houden? Dan ontvangt iedereen een officieel diploma als hulpmachinist!

Het Ir. D.F. Woudagemaal leent zich perfect voor een uniek kinderfeest. Samen met een gids wanen de kinderen zich door een wereld van stoom, kracht en water tijdens een rondleiding door de imponerende machinehal. Ook voor volwassenen is deze Kathedraal van stoom reuze interessant! Ook het bezoekerscentrum biedt allerlei faciliteiten voor zowel jong als oud en dankzij de unieke ligging van het museum biedt de Panoramazaal een spectaculair uitzicht over de baai van Lemmer en het IJsselmeer. Bekijk ons verjaardagsarrangement of neem voor reserveringen contact op!

Het leukste dagje uit

Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste, nog werkende stoomgemaal ter wereld en werd in 1920 geopend door Koningin Wilhelmina. Tot op de dag van vandaag speelt het gemaal nog steeds een cruciale rol binnen de Friese waterhuishouding, zoals bij een extreem hoog waterpeil door hevige regenval of door een aanhoudende storm. Dit bijzondere Werelderfgoed biedt verschillende activiteiten en faciliteiten voor jong en oud. Het is de perfecte locatie voor een kinderfeest, een bedrijfs- of personeelsuitje, een familiedag of gewoon voor een uniek dagje weg.

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Meer informatie