Dagje uit Woudagemaal

Dagje weg naar het Woudagemaal

Een bezoek aan een officieel UNESCO Werelderfgoed in Nederland staat niet hoog op de agenda bij een groot deel van de Nederlanders. Uit een onderzoek van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed blijkt dat twee op de drie Nederlanders nog nooit een Werelderfgoed heeft bezocht, terwijl een uniek Werelderfgoed monument dichter bij huis is dan u verwacht! Nederland telt in totaal tien Werelderfgoederen, het Ir. D.F. Woudagemaal mag zich rekenen tot een van deze tien beschermde monumenten!

Met een dagje weg naar het Woudagemaal bezoekt u niet alleen een uniek museum, maar tegelijkertijd ook een officieel UNESCO Werelderfgoed. Het stoomgemaal behoort niet voor niets tot een van de tien werelderfgoederen in Nederland. Zo speelt het Woudagemaal al sinds 1920 een belangrijke rol in de strijd tegen het Friese water. Wanneer het Hooglandgemaal onvoldoende capaciteit dreigt te hebben om het Friese waterpeil omlaag te brengen wordt deze bijgestaan door het Woudagemaal. Met behulp van een unieke combinatie van stoom en waterkracht beschermt het Woudagemaal het Friese land. Daarnaast is de architectuur van het gemaal zeer bijzonder te noemen en is het gebouw het grootste stoomgemaal dat ooit gebouwd is. Een uniek monument en dat zo dichtbij huis. Beleef een magisch dagje weg naar het Ir. D.F. Woudagemaal!

Openingstijden Woudagemaal

Vanaf februari tot en met december is het bezoekerscentrum geopend. Ook in de kerstvakantie kunt u een bezoek brengen aan het Woudagemaal. Het kan voorkomen dat de openingstijden worden aangepast tijdens de draaidagen wegens grote drukte en om een ieder zeker te stellen van het mooie uitzicht wanneer het gebouw onder stoom staat. Wanneer u er echt zeker van wilt zijn dat u geen draaidag mist, schrijf u dan voor onze nieuwsbrief of word vriend van het Woudagemaal! De aangepaste openingstijden verwerken wij altijd in onze online agenda. Tickets voor het Woudagemaal en het bezoekerscentrum kunt u online bestellen of verkrijgen aan de balie.

Zowel het bezoekerscentrum als het Woudagemaal zelf zijn zeer toegankelijk voor minder validen. Het bezoekerscentrum beschikt ook over een invalidentoilet. Graag horen wij op voorhand wanneer u een bezoek aan het Woudagemaal heeft gepland en een of meerdere personen rolstoelgebruiker is. Op deze manier kunnen wij hier rekening mee houden en kunnen wij uw bezoek zo plezierig mogelijk maken.

 

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Meer informatie