Een unieke activiteit in Friesland

In Nederland is veel te beleven, maar een echte unieke activiteit die je niet mag missen is een bezoek aan het Ir. D. F. Woudagemaal in Lemmer. Geniet van prachtige uitzichten over de baai van Lemmer en het IJsselmeer en laat je verbazen door bijzondere architectuur en de wereld van water en stoom. Bekijk de film ‘Stoom en Water’ in onze eigen 3D bioscoop en maak kennis met de imposante machinekamer. Onze gidsen vertellen je met plezier alles over ons prachtige museum.

 

activiteiten friesland

Bezoek het Werelderfgoed Woudagemaal

In 1998 is het Ir. D.F. Woudagemaal benoemd tot een officieel UNESCO Werelderfgoed, en als sinds 1920 vervult het een belangrijke rol in de strijd tegen het water. Tegenwoordig is het Woudagemaal het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Jaarlijks wordt het gemaal verschillende keren onder stoom gezet, en natuurlijk ook wanneer dit nodig is om Friesland te beschermen tegen het water. Wilt u langskomen op één van deze bijzondere draaidagen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief of houdt de agenda in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van de data. De draaidagen zijn ook belangrijk voor het opleiden van bedienend personeel, zo kan de bedrijfsvoering gegarandeerd worden. Komt u langs buiten de draaidagen? Beleef dan bijzondere beelden van het Woudagemaal in onze 360° app. Hiermee krijgt u unieke beelden te zien van het gemaal en de omgeving!

 

Bezoekt u het Woudagemaal met vrienden, familie of collega’s? Voor iedereen is er iets te beleven. Ook kunnen jullie voor een extra unieke ervaring gaan met het Stoomarrangement. Dit biedt een uniek uitzicht op het Woudagemaal vanaf het water, en u vaart op een echte stoomsleper! Ook voor scholen organiseren wij rondleidingen, van basisschool tot MBO kunnen leerlingen bij ons terecht voor een interessante excursie. Ook is het mogelijk om een sectorwerkstuk over het Woudagemaal te doen. Kom langs en geniet van architectuur en historie. Wij vertellen u er met plezier alles over!

 

Openingstijden

Er starten geregeld rondleidingen door het Woudagemaal vanuit het naastgelegen bezoekerscentrum. Iedere rondleiding duurt ongeveer een klein uur, de laatst rondleiding start rond 16:00 uur. Voor groepen tot en met 15 personen hoeft er niet op voorhand gereserveerd te worden voor een rondleiding. Geniet na uw rondleiding van het prachtige uitzicht vanuit onze panoramazaal, waar u prachtig uitkijkt over het IJsselmeer en de baai van Lemmer. Het museum is, op uitzondering van januari, het hele jaar door geopend. Tijdens draaidagen kan het voorkomen dat we aangepaste openingstijden hanteren, houd hiervoor onze agenda in de gaten!

 

Activiteiten Friesland

Op zoek naar leuke activiteiten in Friesland? Breng eens een bezoek aan het Woudagemaal in Lemmer. Beleef een mooie dag in ons museum en leer van alles over het prachtige gemaal.

Bestel uw tickets online!