Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

 

Vrienden van het Woudagemaal

Draagt u het gemaal een warm hart toe en wilt u goed op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Vrienden van het Werelderfgoed Woudagemaal genieten van vele voordelen en krijgen als eerste bericht van draaimomenten.


Particulier vanaf 30 euro per jaar

Als Vriend of Vriend-Ambassadeur van het Woudagemaal kunt u het Woudagemaal het gehele jaar door bezoeken. U wordt uitgenodigd voor evenementen en bijzondere activiteiten. Daarnaast wordt u als eerste op de hoogte gebracht van nieuws en draaidagen. Met uw geld brengt de stichting nog meer mensen in contact met het bijzondere Woudagemaal. Zo is er een meertalige audiotour app ontwikkeld, zijn er speurtochten voor Duitse en Engelse kinderen gemaakt en is een lespakket met waterprojecten voor het MBO ontwikkeld.

 

Bedrijven

Het Woudagemaal heeft een internationale kring van Company Members. Dit zijn bedrijven en organisaties die het gemaal een warm hart toedragen en hun betrokkenheid actief willen tonen. Wij vertellen u graag meer over de optie om Zakelijk Vriend of Company Member te worden. 

ANBI status

De stichting Ir. D.F. Woudagemaal is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De stichting wordt hiermee door het Ministerie van Financien vrijgesteld van successierecht en schenkingsrecht. Donateurs van culturele ANBI’s hebben vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

 

Wilt u een periodieke gift doen aan een goed doel? Als uw periodieke gift voldoet aan een aantal voorwaarden, kunt u deze aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Er moet dan wel eerst een schriftelijke overeenkomst zijn opgemaakt tussen u en het goede doel.
U kunt daarvoor de formulieren van de belastingdienst gebruiken.

 

Publicaties

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.