Word donateur

Draag het gemaal een warm hart toe en word donateur! Als vriend van het Woudagemaal geniet u het hele jaar door van vele voordelen en krijgt u als eerste bericht van de bijzondere draaidagen en de vele andere evenementen. Stichting Ir D.F. Woudagemaal is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit houdt in dat de stichting door het Ministerie van Financiën is vrijgesteld van successie- en schenkingsrecht. Daarnaast hebben donateurs van culturele ANBI’s sinds 2012 een extra belastingvoordeel. Voor hen geldt er een extra giftenaftrek.

 

Onze donateurs zijn onder te verdelen in verschillende gradaties: Vriend of Vriend-Ambassadeur van het Woudagemaal en Zakelijke Vriend of Company Member van het Woudagemaal.


VRIEND OF AMBASSADEUR VAN HET WOUDAGEMAAL

Als Vriend of Vriend-Ambassadeur van het Woudagemaal kunt u het Woudagemaal het gehele jaar door bezoeken. Als vriend ontvangt u een persoonlijke pas voor gratis entree tijdens reguliere openingstijden en wordt u uitgenodigd voor evenementen en bijzondere activiteiten. Daarnaast wordt u als eerste op de hoogte gebracht van het laatste nieuws en aankomende draaidagen. Als vriend-ambassadeur mag u met elk bezoek ook één introducé meenemen. Met uw donatie kan de stichting nóg meer mensen in contact brengen met het bijzondere Woudagemaal in Lemmer. Dankzij eerdere donaties hebben we bijvoorbeeld een meertalige audiotour applicatie kunnen ontwikkelen, zijn er meertalige speurtochten gemaakt (in zowel Engels als Duits) en is er speciaal voor het MBO een lespakket ontwikkeld voor verschillende waterprojecten. U bent al Vriend of Vriend-Ambassadeur van het Woudagemaal vanaf € 30,00 per jaar!

 

BEDRIJVEN

Het Woudagemaal heeft een internationale kring van Company Members. Dit zijn bedrijven en organisaties die het gemaal een warm hart toedragen en hun betrokkenheid actief willen tonen. Wij vertellen u graag meer informatie over de optie om Zakelijk Vriend of Company Member te worden. 

ALGEMEEN NUT BEOGENDE INSTELLING (ANBI)

De stichting Ir. D.F. Woudagemaal is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De stichting wordt hiermee door het Ministerie van Financiën vrijgesteld van successierecht en schenkingsrecht. Donateurs van culturele ANBI’s hebben vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

 

Wilt u een periodieke gift doen aan een goed doel? Wanneer uw periodieke gift voldoet aan een aantal voorwaarden, kunt u deze aftrekken van uw aangifte inkomstenbelasting. Er moet dan wel eerst een schriftelijke overeenkomst zijn opgemaakt tussen u en het goede doel.

U kunt daarvoor de formulieren van de belastingdienst gebruiken.