Uitjes Friesland

Op zoek naar een magistraal uitje in Friesland samen met uw partner, kinderen, familie, vrienden of collega’s? Ervaar hoe de kracht van stoom en water samensmelten met cultuur, historie en architectuur in het Ir. D.F. Woudagemaal. In het museum is er van alles te zien en te doen, voor zowel jong als oud. Laat u door onze gidsen rondleiden door de wereld van stoom en waterkracht, terwijl u zich waant door de imposante machinehal van het Woudagemaal. Dankzij de stalen spanten, het gebruik van natuursteen en eikenhout en de vele sierranden voelt het alsof u door een Kathedraal van stoom loopt.

 

Over het Woudagemaal

Het Woudagemaal is een architectonisch monument uit de eindperiode van het stoomtijdperk. In 1913 is besloten dat de komst van het gemaal bij Lemmer noodzakelijk was om de wateroverlast in Friesland tegen te gaan. Zeven jaar later, in 1920, werd het imposante gebouw geopend door koningin Wilhelmina. Tot op de dag van vandaag levert het stoomgemaal nog steeds een belangrijke bijdrage in de strijd tegen de Friese waterhuishouding. Ervaar het magische Woudagemaal met eigen ogen!

 

uitjes friesland

Beleef het Woudagemaal onder stoom

Het Ir. D.F. Woudagemaal is, met uitzondering van januari, het hele jaar door geopend. Het gemaal is dankzij haar ligging, architectuur, historie en monumentale waarde zeer uniek, maar tijdens de zeldzame draaidagen is het imposante gebouw écht adembenemend. Wetterskip Fryslän brengt het gemaal gemiddeld twee keer per jaar onder stoom. Tijdens deze draaidagen kan het bedienende personeel opgeleid worden en kan zo de bedrijfsvoering van het stoomgemaal geoptimaliseerd en gegarandeerd worden. Tijdens de bijzondere draaidagen zorgen vier enorme hoofdstoommachines ervoor dat het strakke en sobere gebouw compleet in stoom gehuld wordt. Een uniek spektakel wat u zeker een keer mee moet hebben gemaakt! Bekijk de agenda voor de aankomende draaidagen. Wanneer u echt als eerste op de hoogte wil zijn van de draaidagen, dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. U krijgt dan automatisch als eerste bericht van dit magische stoomspektakel.

 

Koop meteen online uw tickets

Op zoek naar een uitje in Friesland? Koop nu meteen online uw tickets bij het Woudagemaal en beleef een onvergetelijke dag in ons gemaal in Lemmer.

Koop uw tickets