Dagje uit in Friesland

Geniet van een dagje uit in Friesland. Nederland is rijk aan prachtige locaties voor leuke, culturele en actieve uitjes. Uniek voor een klein land als Nederland, wat wij te danken hebben aan onze rijke geschiedenis. Ook de provincie Friesland barst van de rijke historie, bijzondere landschappen en unieke locaties.

 

Het Woudagemaal maakt een belangrijk deel uit van deze Friese historie. Het Woudagemaal is het oudste nog werkende stoomgemaal van de wereld, en het is dan ook niet vreemd dat er ieder jaar duizenden bezoekers genieten van een rondleiding door dit prachtige museum! Samen met vrienden, familie of klassen van basis- en voortgezet onderwijs komen mensen naar het Woudagemaal om alles te leren over dit bijzondere bouwwerk.

 

Beleef een uniek dagje uit in Friesland

Voor een heerlijk dagje uit in de vakantie is het Woudagemaal een prachtige keuze. Je geniet van een prachtig uitzicht over het IJsselmeer terwijl jij je waant door de wereld van stoom, waterkracht, cultuur en de historie van het Woudagemaal.

Voor zowel jong als oud is het museum interessant door de interactieve elementen in de expositieruimte. Op deze manier leert iedereen op een begrijpelijke manier meer over de werking van het gemaal en de historie van Friesland.

 

Om je dagje uit in Friesland zo leuk en makkelijk mogelijk te maken kun je online snel en gemakkelijk uw tickets bestellen. Wanneer je kiest voor een dagje uit in Friesland naar het Woudagemaal, krijg je altijd een rondleiding door het museum. Er zijn altijd vrijwilligers die zich als gids een rondleiding geven door het museum. Zij weten alles over de werking van het Woudagemaal. Het Woudagemaal is meer dan alleen een museumbezoek, er valt van alles te zien, te doen en te beleven.

 

Dagje uit in Friesland

 

Dagje uit naar een uniek Werelderfgoed in Friesland

Misschien kom je wel uit de omgeving van Friesland en ben je op zoek naar een dagje uit in de buurt. Jij bent je er nog niet van bewust geweest dat het Werelderfgoed zo dichtbij huis zit.

 

Behalve dat het Ir. D. F. Woudagemaal een unieke en essentiële bijdrage levert aan de Friese waterhuishouding werd het gemaal in 1998 benoemd tot officieel UNESCO Werelderfgoed. Tijdens je dagje uit in Friesland kun je dit imposante bouwwerk bezoeken. Ook tijdens draaidagen is het mogelijk om het Woudagemaal te bezoeken. Bekijk voor de actuele draaidagen onze agenda

 

Breng een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal, bestel uw tickets online!