Culturele Hoofdstad

Leeuwarden is in 2013 uitgeroepen tot één van de twee Culturele Hoofdsteden van 2018. Dit betekent dat de stad zichzelf het gehele jaar als cultureel centrum van Europa van zijn beste culturele kant mag laten zien. Met als thema ‘Iepen Mienskip’ (open gemeenschap) hoopt de stad verbinding te creëren tussen alle verschillende gemeenschappen in Europa. Dit is voor Leeuwarden, maar ook voor iedere andere stad in Friesland natuurlijk dé kans om te laten zien wat we in petto hebben!

 

Het Woudagemaal en Culturele Hoofdstad

Veel cultureel-ingestelde bezoekers kiezen er vooral in 2018 voor een bezoek te brengen aan Leeuwarden. Echter, de rest van de provincie zal ook de invloed van dit culturele centrum merken; zo ook Lemmer. Gelegen op een halfuur rijden van Leeuwarden vind je namelijk een nieuw centrum van culturele activiteiten met in de hoofdrol het Ir. D.F. Woudagemaal. Op deze website leest u alles over dit in 1998 uitgeroepen UNESCO werelderfgoed wat zeker een bezoekje waard is tijdens uw verblijf in Friesland!

 

Culturele activiteiten in de omgeving van Lemmer

Naast het Woudagemaal komt u in de omgeving van Lemmer nog veel meer culturele bezienswaardigheden tegen. Eén van de populairste bezienswaardigheden is de Orchideeën Hoeve, waar zowel jong als oud geniet van de prachtige planten en dieren die in dit park te vinden zijn.

Bent u meer een liefhebber van iets meer actie en houdt u er van iets te zien van de omgeving? In de omgeving van Lemmer zijn genoeg mogelijkheden tot het huren van een Solex. Op deze gemotoriseerde fietsen bezoekt u eenvoudig én op een leuke manier de mooiste plekjes in en om Lemmer!

 

 

Lemmer voor de cultuurliefhebber

Ook het centrum van Lemmer zelf is een gezellige plaats om lekker een dagje door te brengen. In de stad zorgt een combinatie van horeca en bezienswaardigheden namelijk voor een gezellig en knusse sfeer! Op zoek naar een gezellig dagje uit in Friesland? Bekijk de agenda van Lemmer op de website van Hart van Lemmer en bezoek de stad tijdens een van zijn vele evenementen! Koop nu uw tickets online!