Uitstapjes Friesland

Op zoek naar een uitstapje in Friesland? Het Woudagemaal in Lemmer is uitgeroepen tot leukste uitje door de ANWB. Het Woudagmaal is het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld en is in 1998 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Bezoek het gemaal met uw familie of vrienden en ervaar de kracht van de combinatie van water en stoom! Bestel uw tickets online en houdt de openingstijden in de gaten voor eventuele draaidagen.

 

Voor alle leeftijden een bijzonder uitstapje in Friesland

Het bijzondere van een bezoek aan het Woudagemaal is het feit dat de machine indruk maakt op alle leeftijden: allereerst is er zowel voor kinderen als volwassenen genoeg te zien en te beleven. Een speelse en erg leuke manier om alles te weten te komen over het gemaal is het doen van een speurtocht. Hierbij worden kinderen opgeleid tot heuse hulpmachinisten waar ze na afloop ook een officieel diploma voor ontvangen. Op deze manier maken kinderen tijdens het uitstapje op een speelse manier kennis met het gemaal, en stiekem leren de ouders er ook nog wat van.

 

Omdat het gemaal gemiddeld maar 2 keer per jaar onder stoom staat is het helaas niet altijd mogelijk om de machines in werking te bekijken. Gelukkig hebben bezoekers in het bezoekerscentrum de mogelijkheid doormiddel van een 3D Bioscoop toch een indruk te krijgen van de werking van de machine. Alvast vóór uw uitstapje in Friesland een indruk krijgen van deze film? Bekijk dan alvast de trailer van de film ‘Stoom en Water’.

 

 

Uitstapje in Friesland voor iedereen toegankelijk

We vinden het belangrijk dat iedereen van het Woudagemaal kan genieten, en daarom hebben we ervoor gezorgd dat zowel het bezoekerscentrum als het Woudagemaal ook toegankelijk zijn voor minder validen. Zo geniet iedereen op dezelfde manier van een uitstapje in Friesland naar het Woudagemaal. Wilt u het Woudagemaal bezoeken tijdens één van de vele activiteiten? Bekijk dan onze agenda.