Een magische trouwlocatie

Als officiële trouwlocatie van de gemeente Friese Meren is het Ir. D.F. Woudagemaal de ultieme locatie voor een perfecte bruiloft, huwelijksfeest of bruiloftsreportage! Beleef de mooiste dag van uw leven in de Kathedraal van stoom, onder het genot van een prachtig uitzicht over het IJsselmeer en de baai van Lemmer. Het bruiloftsarrangement is volledig naar wens samen te stellen, in overleg is bijna alles mogelijk! U en uw gasten kunnen ongestoord borrelen en feesten in de Panoramazaal van het bezoekerscentrum, waar u vrij uitzicht heeft over het IJsselmeer en de baai van Lemmer. Neem voor vragen m.b.t. een trouwlocatie, meer informatie of reserveringen contact met ons op!

 

Werelderfgoed Woudagemaal

Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste stoomgemaal dat ooit gebouwd is. Sinds 1998 mag het gemaal zich rekenen tot een van de tien Werelderfgoederen in Nederland. Dit betekent dat alle landen die het verdrag hebben getekend zich aan elkaar hebben verplicht dat de erfgoederen onder andere moeten worden beschermd en toegankelijk worden gemaakt voor komende generaties. Daarnaast behoort het Woudagemaal ook tot de top 100 der Nederlandse rijksmonumenten.

Het Woudagemaal kent een rijke historie, ook achter de architectuur van het gebouw schuilt een interessant verhaal en is uniek te noemen. Het gebouw is strak en sober van karakter. Kenmerkend zijn de ingetogen gevelversieringen en de horizontale gevelindeling van het Woudagemaal. Ook het interieur van de machinehal draagt de overduidelijke eigenschappen van het Rationalisme, zoals de stalen spanten, het gebruik van natuursteen, eikenhout, uitgekiende kleuren en veel sierranden. Deze eigenschappen zorgen er samen voor dat de machinehal van het Woudagemaal erg veel weg heeft van de binnenkant van een Kathedraal!