Dagje weg Friesland

Op zoek naar het perfecte dagje weg in Friesland? Het Ir. D.F. Woudagemaal is het ideale uitje. U bezoekt niet alleen een uniek museum, maar tegelijkertijd ook een officieel UNESCO Werelderfgoed. Het stoomgemaal behoort niet voor niets tot een van de tien werelderfgoederen in Nederland. Daarnaast beschikt het Woudagemaal over talloze activiteiten en faciliteiten voor zowel jong als oud. Beleef een magisch dagje weg naar het Ir. D.F. Woudagemaal!

 

Begin uw dagje weg bij het bezoekerscentrum

Het dagje weg in Friesland begint bij het bezoekerscentrum van het Woudagemaal. Zowel voor kinderen als volwassenen is er genoeg te zien en te beleven in het museum. Laat u door één van onze gidsen rondleiden door het Woudagemaal, de imposante machinehal en het ketelhuis. In het ketelhuis wekken vier enorme hoofdstoommachines de benodigde stoom op om het gemaal in werking te zetten wanneer dit nodig is. Strijk na afloop neer in de Panoramazaal en geniet van het vrije uitzicht over de baai van Lemmer en het IJsselmeer.

De kinderen kunnen op speelse wijze kennis maken met het Woudagemaal. Er is een spannende speurtocht uitgezet waarbij de kinderen hoofdmachinist Jelle gaan helpen om te voorkomen dat Friesland onder water komt te staan. Weten ze deze taak te volbrengen? Dan ontvangen ze een officieel diploma als hulpmachinist!

Dagje weg in Friesland? Bezoek het UNESCO Werelderfgoed Ir. D. F. Woudagemaal

Vanaf februari tot en met december is het bezoekerscentrum geopend. Ook in de kerstvakantie kunt u een bezoek brengen aan het Woudagemaal. Het kan voorkomen dat de openingstijden worden aangepast tijdens de draaidagen wegens grote drukte en om een ieder zeker te stellen van het mooie uitzicht wanneer het gebouw onder stoom staat. Zowel het bezoekerscentrum als het Woudagemaal zelf zijn zeer toegankelijk voor minder validen.

 

Bestel nu uw tickets online!