Hoe maak je jouw schoolplein klimaatproof?

Ben je wel eens kletsnat geworden door een hoosbui? Of breekt het zweet je uit tijdens een hittegolf? We merken het allemaal, het klimaat verandert. Hoe houd jij op jouw schoolplein droge voeten en je hoofd koel? We dagen groep 7 en 8 van het basisonderwijs uit met een challenge: hoe maak je jouw schoolplein klimaatproof? Deelnemende klassen maken kans op een gratis klassenuitje naar het Woudagemaal!

 

 

Hoe doet jouw klas mee?

 

Stap 1: Bedenk samen met je klasgenoten hoe je rond jouw school je voeten droog en je hoofd koel kunt houden. Bedenk één of meer creatieve oplossingen.

 

Stap 2: Werk de oplossing(en) uit in bijvoorbeeld een maquette, tekening, knutselopbject of filmpje.

 

Stap 3: Maak van jullie oplossing een foto en/of filmpje en post deze op social media met de 3 hashtags #vollekrachtvooruit, #woudagemaal en #100jaarwoudagemaal.

 

Stap 4: Stuur een berichtje naar info@woudagemaal.nl dat je klas meedoet. Vermeld daarbij:

naam en adres van de school, groep 7 of groep 8, aantal leerlingen in klas, naam contactpersoon en telefoonnummer.

 

Bekijk het filmpje!

 

Waar maakt jouw klas kans op?

Deelnemende klassen maken kans op één van de 30 gratis klassenuitjes naar het Woudagemaal op de dinsdagen vanaf september 2021. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Vol=vol. We organiseren twee klassenuitjes per dinsdag.

 

Het klassenuitje naar het Woudagemaal is een leuke en leerzame belevenis. Samen met je klas beleef je ons nieuwe ‘Volle kracht vooruit’-arrangement (duur: circa 2 uur). Het arrangement bestaat uit een ontvangst in het nieuwe stoomlokaal in één van de voormalige dienstwoningen, een rondleiding door de vernieuwde klimaatexpositie en het gemaal, Volle kracht vooruit-spelletjes en -proefjes binnen en buiten en ‘krachtvoer’. Met dit arrangement willen we je bewust maken van het belang van goed waterbeheer en je betrekken bij de klimaatuitdagingen.

Actievoorwaarden

  • Groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Nederland mogen deelnemen aan de challenge.
  • De actieperiode loopt van september 2021 tot en met het moment dat alle 30 klassenuitjes zijn weggegeven. Dat communiceren we via deze actiesite.
  • In totaal geven we 30 gratis klassenuitjes naar het Woudagemaal weg onder het principe: wie het eerst komt, het eerst maalt. Vol = vol.
  • De deelnemende scholen regelen het vervoer van en naar het Woudagemaal zelf.
  • Om kans te maken op een gratis klassenuitje, moet je je post de hashtags #vollekrachtvooruit, #woudagemaal en #100jaarwoudagemaal bevatten én je moet een mailtje met de hierboven gevraagde gegevens naar info@woudagemaal.nl sturen.
  • Door mee te doen aan de challenge ga je er automatisch mee akkoord dat jouw foto/video gedeeld kan worden op de social media en websites van Wetterskip Fryslân en Woudagemaal. De deelnemende school heeft hiervoor toestemming geregeld bij de leerkracht/ouders/voogd(en).
  • Een klas mag één keer meedoen aan de challenge.
  • Door deelname geef je toestemming voor publicatie van de naam en het adres van de school en groep 7 of 8 op de social media en websites van Wetterskip Fryslân en Woudagemaal.  
  • We vernietigen de in de mail verstrekte persoonsgegevens na afloop van de actie.
  • De challenge wordt georganiseerd door Wetterskip Fryslân ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Woudagemaal.