Bezienswaardigheden in Friesland

Een combinatie van museum, UNESCO Werelderfgoed én werkende machines: dat is wat een bezoek aan het Ir. D. F. Woudagemaal in houdt. Een bezoek aan deze unieke bezienswaardigheid in Friesland begint in het bezoekerscentrum dat dient als informatiebron over het ontstaan van dit bijzondere gemaal. Vervolgens aanschouwt u de stoomketels van deze majestueuze machine in eigen persoon, en als u misschien zijn ze ook nog in werking! Word vriend van het Woudagemaal en word als eerste op de hoogte gebracht van draaidagen en ander nieuws. Tot snel!

 

Bezienswaardigheden in Friesland tijdens Culturele Hoofdstad

U hebt er waarschijnlijk wel van gehoord: Leeuwarden is in 2018 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa wat inhoudt dat de stad het gehele jaar door bruist van culturele activiteiten en bezienswaardigheden in Friesland. Echter, de rest van de provincie merkt ook de invloed van dit culturele centrum; zo ook Lemmer. Gelegen op een halfuur rijden van Leeuwarden vind je namelijk een nieuw centrum van culturele activiteiten met in de hoofdrol het Ir. D.F. Woudagemaal.

 

Op deze website leest u alles over dit in 1977 uitgeroepen werelderfgoed wat zeker een bezoekje waard is tijdens uw verblijf in Friesland!

 

Bezienswaardigheid in Friesland

 

Wanneer u het Woudagemaal bezoekt ontdekt u tijdens een rondleiding die ongeveer een klein uur duurt alles over de kracht van water en stoom. Deze kracht is groot genoeg om een geweldige hoeveelheid overtollig water uit de Friese Boezem naar het IJsselmeer te pompen. Hierdoor wordt de waterstand verlaagd zodat er meer plaats is voor neerslag. Ontdek hoe de stoomketels werken tijdens uw bezoek aan het Woudagemaal!

Het Woudagemaal als bezienswaardigheid in Friesland

Een bezoek aan het Woudagemaal is geschikt als bezienswaardigheid in Friesland voor alle leeftijden. Het totale bezoek neemt zo’n twee uur in beslag waarbij u wordt rondgeleid door onze gidsen, u ervaart hoe het Woudagemaal werkt in 3D-film en u kunt genieten van een lekkere kop koffie of thee in de Panoramazaal. Koop uw tickets en bekijk het bijzondere Woudagemaal!