Educatie

Leerzaam voor iedereen

Het Woudagemaal is leerzaam voor alle leeftijden, daarom bieden wij diverse lesmaterialen, projecten en nog veel meer voor elk niveau. De mogelijkheden vindt u hieronder. U kunt altijd contact met ons opnemen over de mogelijkheden, wensen of het verkrijgen van meer informatie.

 

Stichting Ir. D.F. Woudagemaal heeft in 2020 geïnvesteerd in het ‘Stoomlokaal’, daarbij is gebruik gemaakt van de SNN VIA Innovatie-organisatie regeling. Een regeling die mede gefinancierd wordt vanuit Europese gelden, specifiek in dit geval vanuit EFRO gelden.

 

  

 

Het 'Stoomlokaal' is een belevingsruimte met digitale voorzieningen bij het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer en is in oktober 2020 geopend. Het doel van dit ‘Stoomlokaal’ is om het waterbewustzijn van de jongere bezoekers en van leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs te vergroten. Digitalisering is daarbij een belangrijk uitgangspunt en digitalisering van het belevingscentrum moet bijdragen aan de toekomstgerichte ontwikkeling van de educatiefunctie. Onze vrijwilligers en medewerkers hebben nu de mogelijkheden om met nog meer digitale middelen te werken. Daarnaast zijn ook zijn er samen met Wetsus spellen ontwikkelt rondom watertechnologie, watermanagement en waterkracht.

 

Company Members