Tickets kopen

Het Woudagemaal in Lemmer is de ideale locatie voor een dagje uit. Zowel voor jong en oud is het historische stoomgemaal een unieke beleving. Het Woudagemaal is bijzonder om te ervaren en erdoor heen te lopen. Leer alles over het Woudagemaal, de geschiedenis en de werking van het gemaal. Laat u verbazen door de wereld van stoom, techniek, architectuur en waterkracht. Gebruik de audiotour en de 360 app en kijk rond met de smartphone, tablet of beleef het gemaal in virtual reality. Bekijk hoe de stoomketels worden aangestoken, de zuigers in een werkende stoommachine en hoe de regenval het waterpeil in de Friese boezem laat stijgen. 

 

Voor de kinderen worden er in de interactieve expositieruimte speurtochten georganiseerd. Zij mogen hoofdmachinist Jelle Terpstra helpen in het gemaal. Hoofdmachinist Jelle zorgt er namelijk voor dat Friesland niet onder water komt te staan. Nu is hij uitgegleden over een plas smeerolie, waardoor hij zijn geheugen kwijt is geraakt. De kinderen worden ingezet als hulpmachinist en zorgen ervoor dat het Woudagemaal draaiende gehouden wordt. Door de raadsels te ontcijferen leren zij spelenderwijs meer over het Woudagemaal en de geschiedenis ervan. Natuurlijk niet zonder beloning. Hoofdmachinist Jelle deelt hen een officieel diploma als Hulpmachinist uit.

 

U kunt uw bezoek natuurlijk zo lang maken als u zelf wilt, maar om alles te zien, adviseren wij om twee uur uit te trekken voor een bezoek. Binnen deze tijd kunt u worden rondgeleid, kunt u het stoomgemaal ervaren alsof het echt in werking is en leert u op een leuke manier meer over de werking van het gemaal. Ook kunt u in deze tijd nog genieten van een kop koffie of thee. Kijk tijdens het drinken van uw koffie of thee uit over het prachtige Friese landschap in onze panoramazaal. Wilt u met een groep langskomen? Neem dan contact met ons op of bekijk eens onze arrangementen.

 

Zin in een rondleiding? Wanneer u met een groep kleiner dan 15 personen bent, dan hoeft u niet te reserveren voor een rondleiding. Rondleidingen starten de hele dag door in ons bezoekerscentrum, tot ongeveer 16.00 uur.

 

Voor schoolreisjes of excursies verzoeken wij u om contact op te nemen via 0514-561 814 of mail naar info@woudagemaal.nl