Fijne feestdagen!

Tijdens de kerstvakantie zijn we uiteraard geopend!

 

Een bezoek aan het gemaal begint in het naast het gemaal gelegen  moderne bezoekerscentrum, voorzien van een 3D filmzaal en een interactieve expositieruimte. Hier beleven jong en oud de immense kracht van stoom en water!
In het bezoekerscentrum ontdek je hoe het stoomgemaal functioneert en waarom het gemaal door UNESCO is erkend als van een uitzonderlijke universele waarde.  In de 3D film wordt onder andere getoond hoe het gemaal onder stoom wordt gebracht.

 

Ruim 100 enthousiaste vrijwilligers van de Stichting Ir. D.F. Woudagemaal verzorgen 6 dagen per week rondleidingen voor belangstellenden. Ook is er een audiotour app met beknopte rondleiding beschikbaar, die buitenlandse bezoekers in negen verschillende talen kunnen downloaden op smartphone of tablet, van Engels tot Chinees en Japans. De meest actuele openingstijden tijdens de kerstvakantie kunt u vinden op de pagina 'contact'


De koffie- en theeschenkerij in de Panoramazaal biedt een spectaculair uitzicht over de baai van Lemmer en het IJsselmeer en is dè plek om Friesland op haar mooist te bekijken onder het genot van een kop koffie of thee.

 

Woudagemaal winkel

Hebt u het Woudagemaal helemaal gezien? Dan kunt u als laatste nog een bezoekje brengen aan onze Woudagemaal Winkel. Hier vindt u interessante boeken en DVD’s en andere artikelen over het Woudagemaal.

 

Mocht het niet meer lukken om ons in 2018 te bezoeken, wellicht mogen wij u in 2019 begroeten. U bent van harte Welkom!