Openingstijden

Het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal en naastgelegen bezoekerscentrum zijn tot 1 juni 2020 gesloten in verband met de uitbraak van het coronavirus Covid-19.

Wij volgen hiermee de adviezen van RIVM en de Rijksoverheid op. Het allerbelangrijkste is nu de gezondheid van onze bezoekers, vrijwilligers en medewerkers. De sluiting is uiteraard buitengewoon vervelend voor de mensen die ons werelderfgoed in Lemmer hadden willen bezoeken. Voor alle bezoekers geldt dat zij vanaf 1 juni weer van harte welkom zijn in het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal.

 

 

Op deze pagina vindt u onze openingstijden. Deze informatie kunt u gebruiken bij het plannen van een dagje uit naar het Woudagemaal.

 

Het bezoekerscentrum is, behalve in januari, het hele jaar door geopend. Het Woudagemaal is te bezoeken in het bijzijn van een gids die al uw vragen kan beantwoorden en u door het Woudagemaal rondleidt.

 

Reguliere openingstijden

Er vinden geregeld rondleidingen plaats op de volgende tijden en dagen:

 

  • Februari t/m juni dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00 uur
    zon- en feestdagen van 13:00 – 17:00 uur
  • Juli en augustus maandag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00 uur
    zon- en feestdagen van 13:00 – 17:00 uur
  • September t/m december dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00
    zon- en feestdagen van 13:00 – 17:00 uur

* De laatste rondleiding start om 16.00 uur.

 

De feestdagen waarop wij van 13.00 - 17.00 uur zijn geopend:

Paasmaandag

Pinkstermaandag

Tweede kerstdag

 

De feestdagen waarop wij op reguliere openingstijden zijn geopend:

Koningsdag

Bevrijdingsdag

Hemelvaartsdag

Oudejaarsdag (geopend van 10.00 - 16.00 uur)

 

Eerste paasdag, eerste pinksterdag, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag zijn we gesloten.

 

Aangepaste openingstijden

In verband met draaidagen en andere bijzondere omstandigheden kan het zijn dat er aangepaste openingstijden gelden. Deze vindt u in onze agenda.

 

Hoewel wij in de maand januari (met uitzondering van de kerstvakantie) zijn gesloten, is het mogelijk om speciale activiteiten en vergaderingen te boeken in ons bezoekerscentrum of in de panoramazaal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.

 

Honden zijn niet toegestaan in het bezoekerscentrum en het Woudagemaal, uitgezonderd hulphonden.

 

Uit veiligheidsoverwegingen is het vliegen met een drone boven het Woudagemaal verboden. Voor professionals met de juiste vaardigheden kan hier echter een uitzondering voor worden gemaakt. Hiervoor dient men per mail contact op te nemen via info@woudagemaal.nl