PODCAST - Stoomverhalen - De Woudagemaal serie

 

Bezoek je Fryslân, via het water of de A6, ergens aan de horizon pronkt de 60 meter lange schoorsteen van één van Nederlands mooiste kroonjuwelen; het Ingenieur D.F. Woudagemaal. Het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog werkt.

Wetterskip Fryslân zet deze monumentale stoomreus uit 1920 bij té hoge waterstanden nog altijd aan het werk, om ervoor te zorgen dat jij droge voeten houdt. Het gemaal staat dit jaar 25 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

In de komende 25 podcasts ga ik, Renate Kuivenhoven, in gesprek met verschillende mensen die op één of andere manier verbonden zijn aan dit gemaal. Van ingenieur Wouda's kleinzoon tot een kunstenares die kopjes maakt van het slib uit de stoomketels en iedereen die daar tussenin zit.

Laat de geluiden van het grootste, nog werkende stoomgemaal ter wereld je meevoeren naar het verleden en het nu: Luister naar de Woudagemaal serie: Stoomverhalen

 

Iedere week brengen we een nieuw deel uit.

Aflevering 09 - Stoomverhalen - De Woudagemaal serie | Merel Tesselaar

Luister naar onze negende aflevering van ‘Stoomverhalen – De Woudagemaal serie’ – een podcast die je meeneemt op een reis door de verhalen van dit UNESCO Werelderfgoed.

 

Hoe word je een jeugddijkgraaf? En wat vertelt Merel aan haar leeftijdsgenoten over het Woudagemaal en klimaatverandering? Merel Tesselaar neemt ons mee in haar wereld als jeugddijkgraaf. Een wereld van onder andere presentaties geven, bewustwording creëren en meedenken over creatieve oplossingen voor waterproblemen.