Droge voeten tour

Wist jij dat een groot deel van ons land onder zeeniveau ligt? En hoe dat er dan uitziet als het land lager ligt dan het water? En wat je dan moet doen om droge voeten te houden? En wat je moet doen om voldoende zoet water te hebben? Goed om te weten!

 

Kom bij ons de Droge Voeten tour beleven en speel het zolderspel!

Meld je aan met je klas of kom lang met je vrienden. Want samen ontdekken en spelen is wel zo leuk.

 

Leerlingen ontdekken en zien tijdens deze tour dat ons land grotendeels onder zeeniveau ligt. Door het zolderspel te spelen en oplossingen te bedenken met onze watertafel leren ze spelenderwijs wat je moet doen om droge voeten te houden.

 

Wat bieden wij onze jonge gasten aan?

 • Ter voorbereiding op school de klokhuis uitzending bekijken. Deze kunt u vinden via https://www.hetklokhuis.nl/onderwerp/woudagemaal
 • Woudagemaal 360 graden tour staat voor u klaar.
 • Welkom, kinderen worden ontvangen bij het raam in de panoramazaal, waar de rondleider een korte introductie houdt.

 

Na de introductie volgt het spannende opdrachten circuit. We verdelen de kinderen in kleine groepjes. Elke groep krijgt een gekleurd kaartje.

Onder begeleiding van een ouder/leerkracht/rondleider worden verschillende opdrachtjes uitgevoerd. Per opdracht is er een tijdslimiet met stopwatch.

 

Het circuit omvat het volgende:

 1. Het zolderspel.
 2. De watertafel.
 3. De App met het waterpeil, invullen waar je woont en waar je verdere familie woont en/of kijken of en hoeveel Amsterdam onder water staat.
 4. De speurtocht.

 

 • Vervolgens verzamelen om gezamenlijk de film te bekijken in de filmzaal en een kleine evaluatie van het circuit. Eventueel in de filmzaal praktische instructies geven.
 • Na de film gaat de klas naar het Woudagemaal, dit is onder begeleiding van een gids die dan ook nog uitleg zal geven over het gemaal.
 • Tijdens de rondleiding kunnen de leerlingen zelf gaan experimenteren met de 360 graden app
 • Na de rondleiding nemen wij afscheid van elkaar en kunnen de eventueel gebruikte IPad bij de rondleider ingeleverd worden.

 

Ontvangst:15 minuten

Film: 15 minuten 

Gemaal: 30 minuten

Opdrachten: 60 minuten