Woudagemaal opnieuw in top 3 Leukste Uitjes van Friesland

Lemmer - Het Natuurmuseum Fryslân is gistermiddag door ANWB leden verkozen tot leukste uitje van Friesland.

Voor het zesde jaar op rij organiseert het Land van ANWB de verkiezing.

Alle bezienswaardigheden kunnen door leden worden genomineerd. In totaal zijn er 30.000 stemmen uitgebracht, waarvan het grootste deel naar het Natuurmuseum ging. De tweede en derde plaats waren voor respectievelijk het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer en Kameleondorp in Terherne.

 

 

Bezoek aan dierenpark populairder dan ooit

Dierenpark Apenheul in Apeldoorn is het ‘Leukste uitje van Nederland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. Coen de Ruiter, directeur van Apenheul, ontving vanmiddag blij verrast de eerste prijs uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. GaiaZOO in Kerkrade ontving de tweede prijs en Dierenpark Amersfoort de derde prijs. Een bezoek aan een dierentuin is volgens ANWB-leden het allerleukste om te doen. Niet eerder bestond de top drie van ‘Leukste uitjes van Nederland’ uit drie dierenparken.

 

 

De top drie van ‘Leukste uitjes van Nederland 2016’:

1.    De Apenheul in Apeldoorn
2.    GaiaZOO in Kerkrade
3.    Dierenpark Amersfoort

 

Winnaars per provincie:

Drenthe         Drents museum     
Flevoland      Orchideeën Hoeve Luttelgeest
Friesland       Natuurmuseum Fryslan
Gelderland    Speelboerderij en Maisdoolhof Malden
Groningen     DoeZoo Insektenwereld         
Limburg         Kasteeltuinen Arcen
Noord-Brabant    Boerenbondsmuseum
Noord-Holland     Landgoed Hoenderdaell
Overijssel      Kinderboerderij Dondertman
Utrecht          Nationaal Militair Museum
Zeeland        Berkenhof’s Tropical Zoo
Zuid-Holland    Wellnessresort Elysium

 

Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ selecteerde de ANWB 26 uitjes op basis van bezoekersaantal (+400.000) en landelijke bekendheid.

Alle uitjes die ANWB-leden beoordeeld hebben tijdens de verkiezing staan op het Land van de ANWB, dé plek voor leuke en bijzondere uitjes in Nederland.

Voor het zesde jaar op rij organiseert ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. Naast de publieksprijzen voor het ‘Leukste landelijke uitje’ en het ‘Leukste provinciale uitje’ kent ANWB ook prijzen toe aan het ‘Meest maatschappelijke uitje.’ Met deze verkiezing steunt de ANWB veelbelovende, maatschappelijke initiatieven binnen de vrijetijdsbranche.