Beleef de kracht van stoom en water

Woudagemaal onderdeel European Route of Industrial Heritage (ERIH)

Woudagemaal onderdeel European Route of Industrial Heritage (ERIH)
28 juni 2016, Lemmer – Vanaf vandaag is het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer opgenomen in de European Route of Industrial Heritage. Drs. Hildebrand P.G. de Boer van ERIH Netherlands overhandigde de borden waarop het Ir. D.F. Woudagemaal als onderdeel van de HollandRoute staat aangegeven. Het monument is daarmee als ankerpunt opgenomen in het netwerk van de belangrijkste standplaatsen van het industrieel erfgoed van Europa.

 

Borden

Met twee borden worden bezoekers van het Woudagemaal geattendeerd op de waarde van het gemaal als industrieel erfgoed. De ankerpunten maken het gehele spectrum van de industriële geschiedenis van Europa aanschouwelijk en wijzen op het aantrekkelijk toeristisch aanbod ter plekke: interessante rondleidingen, multimediapresentaties en opmerkelijke evenementen.

 

Drs. Hildebrand P.G. de Boer van ERIH Netherlands reikt de borden uit aan Hilda Boesjes-Beljon, Directeur stichting Woudagemaal.

 

Themaroutes

De ankerpunten vormen tevens een vertrekpunt voor regionale routes. De negentien regionale routes informeren over de geschiedenis van landschap en industrie. Ook zijn alle locaties verbonden met dertien Europese themaroutes die de diversiteit van de Europese industriële geschiedenis als gemeenschappelijk erfgoed illustreren.
Alle routes zijn onderverdeeld in diverse thema’s zoals bijvoorbeeld Textiel,

Mijnen, IJzer en Staal, Industrie en Oorlog, Huisvesting en Architectuur en Water.

 

Website

De website www.erih.net biedt een schat aan informatie en is zeker het bezoeken waard. Hier vindt u sinds vandaag ook het ankerpunt Ir. D.F. Woudagemaal.

 

Over het Ir. D.F. Woudagemaal

Het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld biedt een magistrale beleving van stoom, architectuur en water. In het gemaal en het bijbehorende interactieve bezoekerscentrum maken jong en oud op verhelderende wijze kennis met (stoom)techniek en waterbeheer. In de koffie- en theeschenkerij in de Panoramazaal geniet u van een weids uitzicht over het IJsselmeer en de Baai van Lemmer. De audiotour applicatie biedt een rondleiding in 9 talen en is gratis te downloaden. Vanuit het bezoekerscentrum gaan geregeld begeleide rondleidingen naar het gemaal.

 

Kijk op woudagemaal.nl voor meer informatie, arrangementen, nieuws en evenementen.

 

Bezoekadres:
Ir. D.F. Woudagemaal en bezoekerscentrum
Gemaalweg 1a, 8531 PS Lemmer
Geopend in februari t/m december + kerstvakantie Di. t/m za. 10:00 – 17:00 uur Zondag 13:00 – 17:00 uur Maandag alleen in juli en augustus 10:00 – 17:00 uur

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.