Beleef de kracht van stoom en water

Woudagemaal in Waterlijn NBTC

Het Friese UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is op 4 oktober opgenomen in Nederland Waterland, een van de 9 verhaalijnen van Holland City van het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen).

 

Vanuit het HollandCity concept positioneert NBTC Nederland als metropool met verschillende aantrekkelijke districten. Voor internationale bezoekers zijn de afstanden in Nederland heel klein. Door Nederland als een grote stad te presenteren, maakt NBTC dit bekend en brengen we toeristen op nieuwe ideeën die hun beleving van Nederland completer en rijker maken. 

 

Nederland en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Natuurlijk is er de beroemde kust, maar daarachter schuilt een boeiend landschap van sloten, vaarten, kanalen, plassen, meren en rivieren. Onze molens, gemalen, polders en dijken zijn wereldberoemd. Bijna een derde van ons land ligt onder de zeespiegel. Als Nederland zich niet beschermt tegen het water dan zou half Nederland onder water staan. Nederland een veilig land te laten worden, is niet vanzelf gegaan. Voor bijna elke vierkante meter land is gevochten. De ene keer wonnen de Hollanders, de andere keer won de zee. De grote waterbouwkundige projecten van de laatste eeuwen, met als hoogtepunt de Deltawerken, zijn voorbeelden van overwinning op de zee. Hoe we omgaan met het water en ervan genieten ziet en beleeft u op meerdere plaatsen.

 

Meer over Nederland Waterland en HollandCity

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.