Woudagemaal en bezoekerscentrum t/m 31 maart gesloten vanwege coronavirus

Het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal en naastgelegen bezoekerscentrum zijn t/m 31 maart 2020 gesloten in verband met de uitbraak van het coronavirus Covid-19. Wij volgen hiermee de adviezen van RIVM en de Rijksoverheid op.

 

In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Dat heeft de overheid op advies van het RIVM zojuist in een persconferentie bekendgemaakt. Het gaat om de volgende algemene maatregelen:

 

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
  • Scholen in het primair -, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

 

Ook de Nederlandse musea volgen deze richtlijnen die zijn uitgevaardigd door het RIVM en de Rijksoverheid. Het allerbelangrijkste is nu de gezondheid van onze bezoekers, vrijwilligers en medewerkers. De sluiting is uiteraard buitengewoon vervelend voor toeristen. Voor alle bezoekers geldt dat zij volgende maand weer van harte welkom zijn in het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal.