Woudagemaal drie dagen onder STOOM, publiek welkom

IJs en weder dienende brengt Wetterskip Fryslân het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer drie dagen onder stoom. Belangstellenden zijn welkom van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 februari tussen 10.00 en 17.00 uur in het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in functie is. Een unieke kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken! Vanwege het succes bij de vorige draaidagen zijn er ook deze keer speciale kinderrondleidingen.

 

Kinderrondleidingen

Tijdens deze draaidagen, die gepland zijn in de voorjaarsvakantie van midden en zuid Nederland, zijn er speciale kinderrondleidingen om kinderen kennis te laten maken met het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld.

 

Op veler verzoek is de starttijd van de kinderrondleiding op dinsdag- en donderdagmiddag gewijzigd van 14.00 naar 15.00 uur. De overige rondleidingen starten alle drie draaidagen om 11.00 uur en op woensdagmiddag om 14.00 uur. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar mogen gratis deelnemen aan de kinderrondleidingen.

 

Let op kinderen! Het is wel belangrijk om je voor de kinderrondleidingen zo snel mogelijk aan te melden via info@woudagemaal.nl, want het aantal plaatsen is beperkt. Zet in de mail de datum en tijd wanneer je wilt komen. VOL = VOL

 

Extra Woudabeleving

Bezoekers kunnen hun auto op de nieuwe parkeerplaats bij het Woudagemaal parkeren en meerijden met de ecoshuttle naar het gemaal. Tijdens het busritje geeft de chauffeur een enthousiaste toelichting. De shuttle is voor iedereen een leuk en gezellig begin van het bezoek aan het historische gemaal.


Magistrale beleving van stoom, architectuur en water

Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum, waar jong en oud wordt geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. De belevingsexpositie, waarvan een spannende 3D-film deel uitmaakt, vertelt het verhaal van cultuur, watermanagement en techniek. Vrijwilligers van de Stichting Ir. D.F. Woudagemaal verzorgen de rondleidingen in het gemaal.

 

Koop nu alvast tickets
Komt u langs tijdens de draaidagen, koop dan nu alvast een ticket voor 26, 27 of 28 februari 2019 via onze website www.woudagemaal.nl/tickets. Let op: kinderen van zes tot en met twaalf jaar  die zijn aangemeld voor de speciale kinderrondleidingen hoeven geen ticket te kopen!