Woudagemaal drie dagen onder stoom, met speciale kinderrondleidingen

IJs en weder dienende brengt Wetterskip Fryslân het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer drie dagen onder stoom om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden. Belangstellenden zijn van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur welkom in het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in functie is. Een unieke kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken! Vanwege het succes bij de vorige draaidagen zijn er ook deze keer speciale kinderrondleidingen.

 

Extra Woudabeleving

Bezoekers kunnen hun auto op de nieuwe parkeerplaats bij het Woudagemaal parkeren en meerijden met de ecoshuttle naar het gemaal. Tijdens het busritje geeft de chauffeur een enthousiaste toelichting. De shuttle is voor iedereen een leuk en gezellig begin van het bezoek aan het historische gemaal.


Kinderrondleidingen
Tijdens de draaidagen zijn er weer gezellige kinderrondleidingen. Deze rondleidingen zijn voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Ze starten op alle drie draaidagen om 11.00 uur en om 15.00 uur. De kinderen ontvangen na afloop een leuke verrassing.  

Let op: het is belangrijk om je voor de speciale kinderrondleidingen zo snel mogelijk aan te melden via info@woudagemaal.nl. Het aantal plaatsen is namelijk beperkt. Zet in de mail de datum en tijd wanneer je wilt komen. 

 

inmiddels zijn de volgende data en tijden vol geboekt:
- dinsdag 15 oktober om 11.00 en 15.00 uur = VOL

- woensdag 16 oktober om 15.00 uur = VOL

- donderdag 17 oktober om 11.00 en 15.00 uur = VOL

alleen op woensdagochtend 11.00 uur zijn er nog een paar plekjes vrij!!


Koop nu alvast tickets
Kom je langs tijdens de draaidagen? Koop dan nu alvast een e-ticket voor 15, 16 en 17 oktober 2019 via onze website www.woudagemaal.nl/tickets.

 

Magistrale beleving van stoom, architectuur en water
Tot op de dag van vandaag heeft het Woudagemaal een belangrijke functie in het waterbeheer. Een bezoek aan het stoomgemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum, waar jong en oud wordt geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. De belevingsexpositie, waarvan een spannende 3D-film deel uitmaakt, vertelt het verhaal van cultuur, watermanagement en techniek. Vrijwilligers van de Stichting Ir. D.F. Woudagemaal verzorgen de rondleidingen in het gemaal.