Watertafel: spelen met oplossingen tegen wateroverlast in de buurt

Het klimaat verandert en grote regenbuien kunnen in stad en dorp voor wateroverlast zorgen. Wat kunnen wij er zelf aan doen om deze overlast te voorkomen? Goed om te weten is dat wateroverlast ontstaat als de verhouding tussen steen en groen niet in balans is. Maar hoe krijgen we die in balans. Kom dat ervaren en uitzoeken met behulp van de watertafel van “Ons Water” die sinds kort te vinden is in het bezoekerscentrum van Unesco Werelderfgoed het Ir. D.F. Woudagemaal.  

 

Creëer een fikse regenbui met wateroverlast. En ervaar hoe je in een stad of buurt zelf van alles kunt doen om droge voeten te houden. Iedereen kan iets betekenen!

 

Klimaatverandering treedt op en we moeten ons aanpassen. Iedereen kan een rol pakken in het klimaatbestendig maken van een stad, dorp of buurt. Pak de gieter voor een fikse bui en probeer de diverse bouwstenen met oplossingen in praktijk. Zie hoe het werkt. De oplossingen zijn eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.

De watertafel zoals die te zien is het in Woudagemaal is ontwikkeld door “Ons Water” en was eerder dit jaar te zien in een aflevering van het informatieve jeugdprogramma “Klokhuis”.

 

Binnen het bezoekerscentrum past de watertafel in de ingezette educatieve lijn van Water- en Klimaatbewustwording.

De Watertafel van het Woudagemaal kon worden aangeschaft dankzij: Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland; Van Heck Pompen; Tauw: Antea Group en de IJB Groep BV.