Waterfestival op 28 en 29 april in Leeuwarden

Water waar je blij van wordt

Het weekend van 28 en 29 april blijft niet droog… Sterker nog, reken maar op veel water! In dat weekend kun je namelijk gratis naar het Waterfestival. Friesland is waterland en Leeuwarden is de ‘Capital of Watertechnology’ en dat zul je weten ook! Een weekend vol waterfun voor het hele gezin! Verwonder je over coole kunst en theater met water. Riskeer een nat pak. Verdiep je in de onderwaterwereld en leer van alles over de kwaliteit van ons water. Slenter gezellig rond en sta eens bij stil het feit dat we in Friesland nog steeds droge voeten hebben… Wat dat betreft houdt water ons wel bezig! Dus kom kijken, doen en leren en word blij dat er zoveel water is! Het festivalterrein bij de Watercampus en de Potmarge in Leeuwarden is vanaf 10:00 uur geopend. Het Waterfestival is een initiatief van WaterConnecting2018 en de start van de ‘Nationale Week van ons Water’.

 

Levendig, leuk en leerzaam

Wist je dat iedere druppel water die je drinkt al miljoenen jaren oud is? Een wonder dat het nog zo fris is..! Water is bijzonder en dat ga je beleven tijdens het Waterfestival op zaterdag 28 en zondag 29 april. Het festival vindt plaats bij de Watercampus in Leeuwarden, de ‘Capital of Water Technology’. Het festivalterrein loopt vanaf de waterspeeltuin aan de Potmarge tot aan het markante gebouw van Wetsus en er gebeurt van alles! Het Waterfestival is levendig, leuk en leerzaam en vooral voor iedereen. Dus mobiliseer je familie, app je vrienden en kom naar dit toffe openluchtfestival.

 

Water leiden is vak apart

Heerlijk fris gezuiverd water. Iedere dag gebruik je er meer dan 100 liter van. Je wast je ermee en drinkt ervan. Je speelt erin of vaart erop. Geen dag zonder water! Maar we houden het water ook buiten de deur. Of beter gezegd: buiten de dijken. Anders zouden we tot ver over onze oren in het zoute zeewater staan! Water houdt ons allemaal op de been en waarom zou je dat niet eens vieren met een Waterfestival?

Met kunst en theater waar de spetters vanaf vliegen. Met een ode aan onze Friese natuur die zo rijk is aan water. Maar ook met de spotlights op techniek en werken met water. Het lijkt allemaal zo gewoon, maar je zult verbaasd zijn hoe knappe koppen al dat water in goede kranen leiden. Friezen zijn daar heel goed in!

 

Het Waterfestival is fun voor iedereen

Van een festival moet je blij worden, een daar hebben we dan ook ons best voor gedaan. Dus geen lange lezingen, droge presentaties of ander ingewikkeld gedoe, maar fun en verwondering voor iedereen. Het festival heeft vier thema’s: WaterFunPark, WaterWeetWereld, Waterland Fryslân en Watertheater.

Stap bijvoorbeeld in een doorzichtige kano en kijk naar de waterwereld onder je. Kruip in een aquabubble en rol over het water, of wees een bioloog voor één dag en bestudeer het leven in het water. En mode van plastic soup? Is er ook. Muziek? Tuurlijk, misschien wel met een waterorgel… Kortom, dit spetterende festival mag je niet missen. En nu maar hopen dat we boffen met het weer, zodat het festival niet in het water valt!