Vertoning film Holwerd aan Zee bij UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal

Op vrijdagavond 24 mei aanstaande te zien in het Woudagemaal in Lemmer: De film ‘Holwerd aan zee’ waarin 4 jonge mannen worden gevolgd op hun tocht om 65 miljoen bij elkaar te brengen voor dit waanzinnige plan om leegloop, werkeloosheid en verlies van voorzieningen tegen te gaan in hun dorp. Aansluitend een rondleiding door het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal en onder het genot van een hapje en een drankje een meet & greet met de regisseur en hoofdrolspelers uit de film.

 

Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via info@woudagemaal.nl onder vermelding van naam en aantal personen.

 

Holwerd aan zee

In het Friese Holwerd hebben bewoners een waanzinnig plan opgevat. Ze gaan de dijk doorbreken en hun terpdorp terug aan de Waddenzee leggen. Holwerd dreigt, zoals zoveel dorpen, een spookdorp te worden waarin krimp een spoor van vernieling trekt. Met hun plan brengen ze nieuw leven in hun dorp en hopen ze een toeristische trekpleister te worden.

 

Vier jonge mannen trekken de kar: Marco Verbeek, die de plaatselijke supermarkt runt, Hessel Hiddema, een aardappelboer die zijn pootaardappels over de hele wereld uitvent, Theo Broersma, inspecteur van de voedsel- en warenautoriteit en Jan Zijlstra, beleidsambtenaar van de gemeente. Ze worden in hun dorp de Gideonsbende genoemd.

 

De film volgt de mannen op hun tocht de wereld in om het geld bij elkaar te krijgen. Het leidt hen naar het Provinciehuis in Leeuwarden, naar de EU in Brussel en naar het Goed Geld Gala in Carré in Amsterdam. Wars van bureaucratie en etiquette gaan deuren voor hen open, die voor anderen gesloten blijven. Tot hun eigen verbazing komt de een na de ander over de brug.

 

Holwerd aan zee is een film van Kees Vlaanderen. Het is een coproductie van Human en Moondocs.

 

Trailer

 

Programma

 

18.30 – 18.50 uur:         inloop

18.50 – 19.00 uur:         Welkom door Hilda Boesjes-Beljon

19.00 – 19.50 uur:         vertoning film Holwerd aan Zee

19.50 – 20.50 uur:         napraten met regisseur en hoofdrolspelers onder het genot van een hapje en een drankje.

 

20.50 – 21.30 uur:         rondleiding Woudagemaal (indien gewenst)

.

 

Prijs: 10,00 p.p. (dit is incl. film, rondleiding, 1 consumptie en hapjes)