Beleef de kracht van stoom en water

Nieuw!....de e-shuttle van het Woudagemaal

Misschien heb je hem al zien staan: onze nieuwe e-shuttle. Een elektrisch busje voor 14 personen. En voor drukke dagen kunnen we met een aanhanger het aantal zitplaatsen ook nog eens verdubbelen tot 28 personen.

 

Aanleiding van deze nieuwe “service” is de aanleg van het nieuwe parkeerterrein bij de N359 (Platte Dijk). Daarmee zijn de parkeerproblemen rondom het gemaal opgelost, is het gemaal vanaf de weg beter zichtbaar, maar moeten de bezoekers zich wel te voet naar het gemaal en naar het bezoekerscentrum begeven (ca 700 m).

Voor sommige bezoekers kan dit een bezwaar zijn (slecht ter been), en daarom bieden we de nieuwe service van een shuttle busje aan.  Natuurlijk duurzaam, en dus elektrisch aangedreven. Voor zover er open plaatsen zijn kunnen ook andere bezoekers meerijden en zo genieten van de aanblik van een steeds dichterbij komend gemaal, ondersteund door een eerste enthousiasmerende toelichting van de chauffeur.

 

De shuttle is zodoende in feite voor elke bezoeker jong of oud een leuk en gezellig begin van de Unesco Werelderfgoed Woudagemaal beleving.

 

Vanaf nu zal de e-shuttle in eerste instantie op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag worden ingezet. En uiteraard wanneer het gemaal onder stoom gaat.