Nederland Werelderfgoed wil samenwerking met songfestival

Volgend jaar komt het Eurovisie Songfestival naar Nederland. Een uitstekende gelegenheid om te tonen hoe mooi ons land is, in het bijzonder de tien UNESCO Werelderfgoederen die Nederland rijk is. Deze oproep doen de tien werelderfgoederen vandaag in de richting van AVROTROS, die het Songfestival op tv gaat brengen. “De tien UNESCO werelderfgoederen zeggen maximale medewerking toe aan de organisatie”, zegt Boris van der Ham, voorzitter van Stichting Werelderfgoed Nederland.

 

Hoe uniek deze locaties zijn is ook te zien in de campagne die deze week te zien is op NPO 1,2 en 3 en via www.werelderfgoed.nl. De tien door UNESCO erkende werelderfgoederen in het Koninkrijk der Nederlanden zijn: Schokland en omgeving, de Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, het Ir. D.F. Woudagemaal, Willemstad Curaçao, Droogmakerij de Beemster, het Rietveld Schröderhuis, de Waddenzee, de Grachtengordel van Amsterdam en de Van Nellefabriek.

Ze vertellen samen het bijzondere verhaal van het Koninkrijk der Nederlanden op hetgebied van waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp.

 

DUTCH UNESCO WORLD HERITAGE IS…

FAMOUS AROUND THE WORLD!