Beleef de kracht van stoom en water

Natte pootjes in het Woudagemaal

Leerlingen van de jongste groepen en voorleeskampioenen van Basisschool Tweespan uit Lemmer stonden dinsdag 16 mei centraal bij de uitreiking van het eerste exemplaar van Eiki en Oeki hebben natte pootjes in het Woudagemaal.

 

Het eerste exemplaar van dit voorlees – en prentenboek over watereducatie werd door uitgever Jimke Nicolai van Levend Leren uitgereikt aan de heer Sietse Hoekstra, educatief medewerker van het Woudagemaal. ‘We willen dat kinderen zich ervan bewust worden hoe belangrijk water en waterbeheer voor ons is. Het Woudagemaal helpt ons om droge voeten te houden in Fryslân’. Middels dit boek beleven kinderen wat je nog meer kunt doen om wateroverlast te voorkomen.

 

 

De twee eekhoorns Eiki en Oeki ervaren aan den lijve de bedreiging van het water als hun bos overstroomt. Wat moeten ze doen? Isa en Olivier, de voorlees- en bijna voorleeskampioen van Tweespan, lazen vol overtuiging voor hoe de eekhoorns plannen bedenken om droge pootjes te houden. Gertrud Palstra van Bibliotheekservice Fryslân kreeg van auteur Folkert Oldersma het tweede exemplaar uitgereikt. Niet alleen om uit voor te lezen aan de kinderen en de goede afloop te delen met elkaar, maar ook om Eiki en Oeki hebben natte pootjes door te geven aan de scholen en bibliotheken.

 

Het prachtig geïllustreerde boek telt 32 bladzijden en is te koop in het bezoekerscentrum Woudagemaal.

 

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Meer informatie