Leontien van Moorsel onthult exhibit

Oud-topwielrenster Leontien van Moorsel is vrijdag 1 maart te gast bij de stand van de tien Nederlandse UNESCO Werelderfgoederen op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. De fietstip van Leontien: "Laat de auto wat vaker staan en pak de fiets. Fiets bijvoorbeeld eens naar een UNESCO werelderfgoed in Nederland.”

 

In de Jaarbeurs presenteert Van Moorsel om 15:00 uur de nieuwste aanwinst van de tien werelderfgoederen die het Koninkrijk der Nederlanden rijk is. De nieuwe exhibit, mogelijk gemaakt door een schenking van de BankGiro Loterij en Zabawas, is straks bij alle locaties te zien. De bijzondere verhalen, van ons UNESCO werelderfgoed, worden via deze exhibit in een film op levendige wijze verbeeld. Na de onthulling neemt Van Moorsel de tijd om met bezoekers op de foto te gaan.

 

De Nederlandse werelderfgoederen zijn op 1, 2 en 3 maart op een gedeelde stand van Stichting Werelderfgoed Nederland vertegenwoordigd op de Fiets en Wandelbeurs. Voorzitter Boris van der Ham geeft op de eerste beursdag om 13:00 en 13:30 uur een lezing. Wie een rondje maakt over het fietsparcours krijgt een paar kleurrijke fietssokken cadeau. De hoofdprijs van onze prijsvraag is een Waddenarrangement voor twee personen. De fiets- en wandelevents trokken vorig jaar dik 41.000 bezoekers naar de Jaarbeurs. Kaarten bestellen kan hier.

 

De tien werelderfgoederen zijn uniek in de wereld maar hebben één ding gemeen: ze vertellen een prachtig verhaal over Nederland én de wereld. Verhalen over de geschiedenis van ons land en zijn inwoners aan de hand van de thema’s water, social en design. “Maak kennis met het verhaal van de wereld en ontdek de UNESCO werelderfgoederen van het Koninkrijk der Nederlanden te voet of op de fiets. Ze vertellen op bijzondere wijze onze band met het water als vriend en vijand, onze samenleving en handelsgeest, maar ook de unieke ontwerpen gemaakt door de mens,” aldus voorzitter Stichting Werelderfgoed Nederland Boris van der Ham.

 

De tien door UNESCO erkende werelderfgoederen in het Koninkrijk der Nederlanden: Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, Willemstad Curaçao, ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij de Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel Amsterdam en Van Nellefabriek.

 

ONS WERELDERFGOED IS WERELDBEROEMD… BINNENKORT OOK IN NEDERLAND!