Beleef de kracht van stoom en water

Leerlingen OBS de Dam zetten schoen bij schoorsteen Woudagemaal

Lemmer - De leerlingen van OBS de Dam zetten vrijdag 2 december hun schoen bij de 60 meter hoge schoorsteen van het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer.

 

Elk jaar nodigt de stichting Woudagemaal leerlingen uit de regio uit om hun schoen te zetten bij de enorme schoorsteen. Dit jaar komen klassen 1 tot en met 5 van basisschool De Dam langs om uit volle borst sinterklaas liedjes te zingen en hun schoen te zetten. Ook bekijken ze de expositie en 3D film in het bezoekerscentrum en brengen ze een bezoek aan het Ir. D.F. Woudagemaal.

 

In 2015 zetten leerlingen van groep 2 van De Arke hun schoen bij het Woudagemaal

 

Ir. D.F. Woudagemaal, UNESCO Werelderfgoed in Lemmer Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog werkt. Het gemaal is eigendom van Wetterskip Fryslân en is werkend onderdeel van de Friese waterhuishouding. Al sinds 1920 wordt het gemaal bij hoge waterstanden aangezet om het overtollige water uit de boezemwateren te lozen. Wie het Woudagemaal komt bezoeken begint zijn avontuur in het naastgelegen bezoekerscentrum. Aan de hand van diverse interactieve elementen in de expositieruimte krijgen jong en oud inzicht in waterbeheer, stoom, kracht en beweging.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.