Beleef de kracht van stoom en water

Klokhuis Werelderfgoeddag ongekend succes

De Klokhuis Werelderfgoeddag die vandaag plaatsvond in de Van Nellefabriek Rotterdam was een ongekend succes! Ruim 6.400 kinderen en hun ouders uit alle hoeken van Nederland maakten op deze dag kennis met de tien werelderfgoederen in Nederland.

 

Klokhuisboek
Tijdens de Klokhuis Werelderfgoeddag presenteerde Klokhuis-presentatrice Nienke het ‘Klokhuisboek over het Nederlands Werelderfgoed’ aan minister Jet Bussemaker (ministerie OCW). Een boek vol verdiepende informatie over de tien werelderfgoederen in Nederland, dat binnenkort te koop is in o.a. het bezoekerscentrum Woudagemaal.

Op de vraag wat haar favoriete Nederlandse werelderfgoed was meldde de minister later spontaan: het Woudagemaal te Lemmer! Bussemaker complimenteerde het Ir. D.F. Woudagemaal met het veelzijdige educatieve programma.

 


Burgemeester Ahmed Aboutaleb en minister Jet Bussemaker

 

Werelderfgoeddag
Kokkels proeven, grachtenpanden knutselen, poldermozaïeken maken, Curaçaose dans en muziek: de activiteiten op de werelderfgoedmarkt vonden gretig aftrek bij de bezoekers. De speciale Werelderfgoed pendelbus en de normale lijndiensten naar de Van Nellefabriek konden de drukte op Rotterdam Centraal nauwelijks aan. Kinderen stonden in lange rijen om op de foto te gaan met Klokhuispresentatoren Maurice en Nienke. En de bioscoopzaal waar de première van de tiendelige serie Het Klokhuis over Werelderfgoed in Nederland plaatsvond, was afgeladen met opgewonden Klokhuiskijkers. Ook de rondleidingen door de Van Nellefabriek waren halverwege de dag al allemaal volgeboekt. Kortom: een ongekend (en onverwacht) succes!

 

 

Stormvloedkering Oosterschelde uitgeroepen tot Klokhuis Werelderfdgoed
Tijdens de Klokhuis Werelderfgoeddag maakte Boris van der Ham, voorzitter Stichting Werelderfgoed Nederland, de winnaar bekend van de verkiezing ‘Klokhuis Werelderfgoed’. De inzending van de 10-jarige Vincent uit Aardenburg kwam als winnaar uit de bus. Hij droeg de stormvloedkering van de Oosterschelde aan. De reden: "Ik vind de Stormvloedkering heel mooi, omdat deze Zeeland en een deel van Noord-Brabant beschermt tegen het zeewater. Ik vind het bijzonder dat ze het zo hebben kunnen bouwen."

 

Het Klokhuis over werelderfgoed in Nederland
Op woensdag 9 maart (18.23 uur op NPO3) start Het Klokhuis met een tiendelige serie over de tien door UNESCO erkende werelderfgoederen in Nederland. Klokhuispresentatoren Bart, Maurice, Nienke en Dolores bezoeken deze unieke plekken en zoeken uit waarom ze zo belangrijk zijn voor Nederland. De serie ging vandaag in première op de Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek Rotterdam, dat Het Klokhuis samen met Stichting Werelderfgoed Nederland organiseerde. Meer info op www.hetklokhuis.nl/werelderfgoed

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.