Kerstvakantie: Workshops Mad Science voor kinderen

In de kerstvakantie organiseert het Woudagemaal in Lemmer twee spannende workshops voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Mad Scientist Peter Panic is te gast in Lemmer om samen met de jonge wetenschappers proefjes en experimenten te doen. De geleerden  Prof. dr. D.R. Upje en dr. ir. S.T.Oom nemen de kinderen mee op een spannende quiztocht door het gemaal. De workshops hebben als thema Onder Druk en FUN-damentele Krachten en vinden plaats op dinsdag 22 en dinsdag 29 december. Kinderen kunnen vooraf opgeven voor een of beide workshops via het bezoekerscentrum Woudagemaal.

 

Dinsdag 22 december: Workshop Onder Druk (13:00- 16:15 uur)

Onder druk is een stimulerende duik in de wetenschap van luchtdruk en de Wet van Bernoulli. Geniet van een opwindend verhaal over een Vikingschip en leer over thermodynamica en weersystemen. Met vliegende en zwevende pingpongballetjes kun je experimenteren met onevenwichtige luchtdruk. Met verbazingwekkende vortexkanonnen leer je op een leuke manier hoe mensen ademen. Je gebruikt je eigen kennis om de zwaartekracht te trotseren door gebruik te maken van perslucht en je krijgt een Air Blaster schuimraket mee naar huis.

 

DSC07979

Dinsdag 29 december: Workshop FUN-damentele krachten (13:00- 16:15 uur)

In deze workshop kom je te weten hoe het komt dat de wereld draait. Sir Isaac Newton zou heel trots zijn geweest als hij wist dat jij als jonge onderzoeker de bewegingswetten zou onderzoeken!
Je gaat experimenteren met massa en balans door je eigen zwaartepunt te gebruiken. Door rubber te vergelijken met stressballetjes worden de fysieke effecten van krachten aan het licht gebracht. Gyroscopen, fietswielen en speelgoedracebanen laten de concepten van precessie en centripetale krachten zien. Centripetale kracht is hetzelfde als middelpuntzoekende kracht. Na afloop van de workshop ga je naar huis met je eigen zwaartekrachtspel!

 

20141230_130431

 

Maak kennis met prof. dr. D.R. Upje en dr. ir. S.T. Oom

Nieuw onderdeel deze middag is een rondleiding met een MAD-SCIENCE quiz onder leiding van
prof.dr. D.R. Upje en dr.ir. S.T. Oom. Deze zeer slimme geleerden nemen de kinderen mee op een spannende quiztocht door het Woudagemaal.
In het interactieve bezoekerscentrum ontdekken kinderen de principes achter stoom, kracht en beweging aan de hand van een spannende speurtocht door de interactieve expositieruimte. De 3D film, een lekker glas drinken en een zakje chips maken het avontuur compleet. Na afloop krijgen alle deelnemers aan de workshops  een diploma mee als hulpmachinist van het Woudagemaal.

 

Wat kost het?

1 workshop naar keuze  € 16,-
2 workshops naar keuze € 22,50
Let op! Doe je met beide workshops mee, dan ben je op 29 december een uurtje eerder klaar (15:00 uur)

 

Geef je snel op want vol is vol!

Per workshop kunnen maximaal 24 kinderen mee doen, dus wacht niet te lang! Je kunt je opgeven voor jouw workshop door te bellen naar het bezoekerscentrum Woudagemaal 0514-561814 (opgeven kan op dinsdag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 16:30 uur) Graag tot ziens in Lemmer!