Beleef de kracht van stoom en water

Gratis met de klas op excursie tijdens de GeoWeek - 15 t/m 19 mei 2017

In de landelijke GeoWeek kunnen leerlingen van 10 - 15 jaar ontdekken wat door bedrijven, universiteiten en instellingen gedaan wordt in de geo-sector. Voor de leerlingen een unieke ervaring in en buiten de klas!

De GeoWeek wordt georganiseerd voor leerlingen van 10 tot 15 jaar. Dit zijn leerlingen in groep 7 en 8 van het primair onderwijs en klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs (de onderbouw).

De expedities (gastlessen, veldwerk en bedrijfsbezoeken) worden gratis door de deelnemende bedrijven aangeboden. De school moet wel zelf zorgen dat de klas op het juiste tijdstip op de juiste locatie is, eventuele reiskosten worden niet vergoed.

 

Woudagemaal 360˚ : Ontdek de verborgen stoomtechniek!
Een van de expedities is de nieuwe Virtual Reality tour door het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. Kijk mee met het aansteken van de stoomketels, het op stoom zetten en het draaien van de stoommachines. Door speciale animaties wordt het onzichtbare zichtbaar: de binnenkant en werking van een stoomketel en de zuigers in een werkende stoommachine. Maar er wordt ook gekeken hoe bij regenval het waterpeil in de Friese boezem stijgt en daarmee de noodzaak van het inzetten van het Woudagemaal.
Bekijk deze expeditie via de website van GeoWeek en geef uw klas direct op!

 

Hoe kan mijn klas meedoen?

Zoek een expeditie uit en schrijf uw klas in. U ontvangt een bevestigingsmail van uw inschrijving. Uw inschrijving wordt doorgegeven aan het bedrijf, waarna zij contact met u opnemen.

Opgeven kan tot en met 22 april! Meer informatie vindt u op www.geoweek.nl

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.