Geslaagde Week van Ons Water!

Samen met Wetterskip Fryslân en het Waterleerpad, heeft UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal tijdens de Week van Ons Water leerlingen van groep 7 & 8 kennis laten maken met een belangrijk deelgebied van het waterbeheer in Friesland namelijk: “waterkwaliteit” oftewel “schoon water”. Met daarbij diverse waterproeven die aansluiten bij de vakken biologie, aardrijkskunde, natuurkunde en scheikunde. Een mooie theoretische aanleiding voor een buitenschoolse activiteit.

 

Lesprogramma

Het lesprogramma tijdens deze dagen bestond uit een theoretisch en een praktisch deel. Tijdens het theoretische deel werd door een oud medewerker van Wetterskip Fryslân, nu vrijwilliger van het gemaal, inzicht gegeven in het belang van (schoon) water in ons leven.

 

 

Tijdens de praktijkles gingen er zo’n 10 leerlingen, onder begeleiding van een vooraf geïnstrueerde docent (begeleider), met een raft het water op.

Aan boord was er een koffer met materialen om waterproeven uit te voeren. Onderzocht werd o.a. : het aantal waterdieren, de temperatuur, de oppervlakte spanning en werd er afval verzameld. Na afloop werden de resultaten met elkaar vergeleken en besproken.

 

 

Kortom, een leuk en leerzaam uitje bij het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld in Lemmer! Zo’n 300 leerlingen van verschillende basisscholen uit Friesland hebben aan deze 3 dagen deelgenomen.

 

Deze dagen werden georganiseerd door UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in samenwerking met Wetterskip Fryslân en Waterleerpad

 

 

Heeft uw school ook belangstelling om aan dit soort activiteiten deel te nemen en krijgt u nog geen mail van ons, neem dan zo spoedig mogelijk contact op en geef uw school alvast op via info@woudagemaal.nl of 0514 561814