Fiets- en Wandelbeurs in Gent en Utrecht

Hoe zien de Nederlandse werelderfgoederen eruit vanaf de fiets? Kun je ook wandelen door werelderfgoederen? Zijn er ook routes om werelderfgoederen te voet of per fiets te ontdekken? Stichting Werelderfgoed Nederland is in februari en maart aanwezig tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent en in Utrecht. In de stand zijn alle tien door UNESCO erkende werelderfgoederen vertegenwoordigd. Er is een weekend naar Ameland te winnen naast een ruim aanbod aan (gratis) wandel- en fietsroutes.

 

Werelderfgoed in Nederland

De tien door UNESCO erkende werelderfgoederen in het Koninkrijk der Nederlanden: Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, Willemstad Curaçao, Ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij de Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel Amsterdam en Van Nellefabriek. Deze zijn uniek in de wereld. Ze vertellen op bijzondere wijze ons verhaal op het gebied van water en waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp.

 

Meer informatie kun je vinden in de stand op 10 en 11 februari in Gent: direct bij de ingang - stand A.4 en op 2, 3 en 4 maart in de stand in Utrecht: hal 3, stand 3.B.42. Voor de Jaarbeurs in Utrecht kun je kaarten met korting kopen via deze link. Je betaald dan maar €11,50 in plaats van €16,00 aan de kassa!

 

ONS WERELDERFGOED IS WERELDBEROEMD… BINNENKORT OOK IN NEDERLAND!