Doe de droge voeten tour met je pake & beppe!

In de voorjaarsvakantie is het weer tijd voor Help Pake & Beppe De Vakantie Door! Van 19 t/m 22 februari 2019 organiseert het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal de droge voeten tour. Niet alleen pakes en beppes zijn welkom ook vaders, moeders, ooms, tantes, buurmannen en buurvrouwen mogen mee. Graag zelfs, want ‘op vertoon’ van een betalende volwassene hebben kinderen t/m 12 jaar gratis entree! (max. 3 kinderen per volwassene)

 

Droge voeten tour

Wat moet er volgens jou absoluut mee naar zolder als je moet vluchten voor het water? Een ipad of een warme trui? De poes, je mobiel of toch maar een zaklamp? Wat neem jij mee?
Doe mee met het zolderspel en ontdek wat je nodig hebt om droge voeten te houden.

Of creëer een fikse regenbui met wateroverlast. En ervaar hoe je in een stad of buurt zelf van alles kunt doen om droge voeten te houden. Met de droge voeten tour maak je spelenderwijs kennis met wateroverlast, maar ook met de kracht van water en stoom. Dus ben jij tussen de 8 en 12 jaar en wil jij pake en beppe de vakantie door helpen, kom dan langs in het Woudagemaal. De tour start op de genoemde data om 14.00 uur en duurt ongeveer tot 16.00 uur.

 

Een uniek dagje uit

Het Woudagemaal is eigendom van Wetterskip Fryslân, zij brengen het gemaal gemiddeld twee keer per jaar onder stoom om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden.

Ook buiten het unieke stoomspektakel om is het Woudagemaal een leuk dagje uit voor zowel jong en oud. Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum. Leer over de rijke historie en de werking van het Woudagemaal, en laat u rondleiden door één van onze ruim honderd enthousiaste vrijwilligers. Voor kinderen is er altijd een leuke speurtocht waarmee je een ‘echt’ diploma kunt verdienen.

In onze panoramazaal kunt u genieten van een heerlijke kop koffie of thee met prachtig uitzicht over de baai van Lemmer en het IJsselmeer. De zaal is volledig omgeven door glas, waardoor u vrij uitzicht hebt over Friesland. Zowel het bezoekerscentrum als het gemaal zijn voor rolstoelen toegankelijk.

 

Help Pake & Beppe de vakantie door!

Van 19 t/m 22 februari 2019 openen maar liefst 41 musea en archieven (een record) in Friesland hun deuren. Het belooft dit jaar een erg smakelijke week te worden. De pake-en-beppeweek staat namelijk in het teken van het thema ‘Lekker ite, neat weismite‘. Nu hebben we bij het Woudagemaal geen keuken waar je in kunt duiken, maar we organiseren wel leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud en we hebben een prachtige panoramazaal waar je met een spectaculair uitzicht kunt genieten van een kop koffie of thee met iets lekkers. Kortom: het recept voor een superleuke voorjaarsvakantie met de hele familie!