Divers programma tijdens Week van Ons Water bij het Woudagemaal

Van 16 t/m 27 oktober vindt de 'Week van Ons Water' plaats. Er worden weer tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming?

 

Diverse activiteiten

Bij het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal in Lemmer organiseren we diverse activiteiten voor onze jeugdige bezoekers. Op dinsdag 22 oktober gaan we knutselen en maken we onze eigen regendruppels van vilt of papier. Op donderdag 24 oktober neemt Oane Buwalda ons mee naar de dijk en vertelt over hoe we droge voeten houden. Uiteraard gaan we met de kinderen door het gemaal.

 

We sluiten de week af op vrijdagavond 25 oktober met de coole kidsnacht. Wie durft er mee af te dalen naar de kelder van het Woudagemaal? Deze spannende tocht begint ’s avonds als het al een beetje gaat schemeren.

 

Programma:

Dinsdag 22 oktober:

10.00 – 12.00 uur: Film, rondleiding en knutselen

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

 

Donderdag 24 oktober:

10.00 – 12.00 uur: Film, rondleiding en Over de Dijk met Oane Buwalda

Voor kinderen van 8 t/m 16 jaar

 

Vrijdag 25 oktober: Coole kidsnacht

19.00 – 21.00 uur: Een spannende tocht in de catacomben van het Woudagemaal

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

 

Lijkt het je leuk om mee te doen met één of meerdere van deze activiteiten, meld je dan zo spoedig mogelijk aan via info@woudagemaal.nl. T/m 16 jaar is de toegang gratis. Wacht niet te lang met aanmelden want het aantal plaatsen is beperkt.

 

Nederland Waterland

Nederland is een waterland. Een groot deel ligt onder zeeniveau en 60% van Nederland is overstroombaar door de zee of water uit rivieren. Ons land is goed beveiligd, maar blijft kwetsbaar.